Sidor

lördag 3 mars 2007

Arbetslivsinstitutet

Är ni döva?

Till ministrarna i den borgerliga alliansen: Lärarförbundet har centralt uppvaktat er ministrar för att förhindra att ni lägger ner Arbetslivsinstitutet helt och skär bort cirka en tredjedel av arbetsmiljöverket. Men ni står kvar vid ert beslut. Ni tycks vara stendöva, inte minst inför alla fackliga organisationers protester.

Arbetsmiljön på våra förskolor och skolor blir allt tuffare och stressen ökar. Allt fler elever och lärare mår dåligt. Brott mot AML, Arbetsmiljölagen och Arbetstidslagen sker dagligen. Vi har under årens lopp haft en mängd kontakter och mycket väl fungerande samarbete med både Arbetslivsinstitutet och Arbetsmiljöverket.

Ni "genier" till ministrar ska nu helt lägga ner Arbetslivsinstitutet och skära bort delar av Arbetsmiljöverket. När ni lägger ner Arbetslivsinstitutet försvinner en unik forskarinstitution med världsrykte. Arbetslivsinstitutet och Arbetsmiljöverket har mycket hög internationell status inom forskningen på arbetslivets områden och om nödvändigheten av att sätta oss människor i centrum.

Hasse Nilsson, huvudskyddsombud, Ordf. Lärarförbundet Spånga-Tensta

Anders Johansson, huvudskyddsombud, Ordf. Lärarförbundet Kista-Rinkeby

Inga kommentarer: