Sidor

fredag 14 november 2008

Palestinsk familj vräkt

Den palestinska familjen al-Kurd, som bott i sitt hus i Sheikh Jara i Jerusalem i ett halvt sekel vräktes av israeliska poliser i söndags morse. Direkt efter vräkningen tog bosättare över al-Kurds del av huset.
Flera solidaritetsgrupper och mänskliga rättighetsorganisationer på plats vittnar nu om att bosättarvåldet och trakasserierna mot palestinier i Jerusalem och på Västbanken ökat markant under de senaste månaderna.
http://www.arbetaren.se/articles/utrikes20081111-6

Kort sagt

Jag såg på TV4-nyheterna den 11 november om Kinaetableringen i Kalmar. Det var enligt reporten Bo Holmström "lång näsa", så då är det väl dags för en ny Kinaresa för våra kommunpolitiker i Falkenberg, för ni borde ju resa mer enligt egen utsago efter kritiken från resan till Ryssland.

Owe Svensson

http://www.hn.se/m_opinion.php?id=1020241&avdelning_1=112&avdelning_2=275

Falkenberg kommuntoppars resor

En bra omvärldsananalys kan göras vid skrivbordet

Kommunchef Rolf Landholm skriver om "granskning" av kommunal verksamhet, HN 4 november. Detta med anledning av att signaturen "Undrande" ställde några väsentliga frågor den 3 november.
Några centrala frågor inställer sig efter läsning av Landholms artikel: "Har han inte förstått något?"
Är det en skenmanöver som försiggår? Har han fått i uppdrag av politikerna att framställa "Moskvaresan" som en demokratisk rättighet eller en sak som endast angår revisorer av kommunal verksamhet? Eller är det en dryg, inkrökt överlägsenhet, som nu utgår från kommunkansliet!

http://www.hn.se/m_opinion.php?id=1020234&avdelning_1=112&avdelning_2=275

Äldrevård med fransk touche?

Det måste kännas skönt för invånarna i Falkenberg att ha en så internationell kommunledning.
Att påstå att kostnaderna varit för höga eller att de resande saknat begåvning för att tillvarata och implementera de nyvunna kunskaperna är ju bara förtal och avundsjuka.
Visst måste man som kommunal politiker eller tjänsteman på något så när hög nivå få resa utomlands och bo bra.
Inför den senaste men självklart inte den sista resan togs dessutom fram ett dokument vars pregnans och litterära kvalitet låg på sådan nivå att det skulle platsat i Svenska Akademien. Slutklämmen i dokumentet är magnifikt:
"Det handlar med andra ord om omvärldsbevakning. Vår definition på omvärldsbevakning är: en process genom vilken kommunen inhämtar och uttolkar information om konkurrenter, teknisk utveckling, politiska lika mycket som ekonomiska möjligheter och risker i vår omvärld."

http://www.hn.se/m_opinion.php?id=1020248&avdelning_1=112&avdelning_2=275

Låg a-kassa ingen samhällsvinst

- Det är fruktansvärt modernt med trygghet. Folk köper sig extra trygghet hela tiden, sa LOs chefsekonom Dan Andersson under seminariet om vägvalen i sysselsättningspolitiken dit LO bjudit in Mona Sahlin den 11 november. Om socialdemokraterna får bilda regering efter valet 2010 vill de ge 80 procent av löntagarna 80 procent av inkomsten i a-kassa.
http://www.lo.se/home/lo/home.nsf/unidview/BAC40A0EB96EC442C12574FE0058452E

Är den nya fildelningslagen verligen bra för artister?

Timbuktu om artistuppropet för lagförslaget mot fildelning, IPRED:

Vi artister tjänar inte på att hetsa mot fildelarna


Vi måste acceptera att verkligheten ser ut som den gör, och sluta försöka bekämpa nedladdningskulturen. För den är redan ett faktum. Musikbranschen skjuter sig själv i foten när man lägger ner en massa energi på att jaga privata fildelare. Det skriver artisten JASON DIAKITÈ, mer känd som TIMBUKTU.

Om författaren

Jason Michael Robinson Diakité artistnamn är Timbuktu. Han driver skivbolaget Juju Records och är just nu aktuell med nya albumet "En High 5 & 1 Falafel".

Problemet med det nya lagförslaget mot fildelning - liksom film - och musikbranschens vanliga utgångspunkt i diskussioner om nedladdning - är att man riktar in sig på att sätta fast enskilda fildelare.

Ingen vinner på den jakten i längden.

Vi måste acceptera att verkligheten ser ut som den gör, och sluta försöka bekämpa nedladdningskulturen. För den är redan ett faktum, och musikbranschen skjuter sig själv i foten när man lägger ner en massa energi på att jaga privata fildelare.

Som jag ser det har musikbranschen varit fel ute från början. I början av 2000-talet när fildelningen tog fart, framförallt inom hiphop-genren, borde de stora skivbolagen tänkt längre än de gjorde. De borde frågat sig: Hur ska vi möta den här konkurrensen? Men istället för att sänka priset på CD-skivorna, svarade man med att höja det. Och så har man fortsatt måla in sig i ett hörn som inte leder någon vart.
Det är upp till varje artist att ta ställning i de här frågorna. Alla måste följa sina egna hjärtan. För mig handlar det om att hitta nya lösningar som fungerar i den tid vi lever i nu.

Sahlin måste ta det intellektuella initiativet

Det börjar bli allt tydligare att den konflikt som socialdemokraterna söker med regeringen handlar om hur konsekvenserna av finanskrisen ska hanteras. Inte orsakerna.

Oppositionen ska visa att dess politik bättre skyddar människor och att denna trygghet tillsammans med ytterligare stimulans av ekonomin är bra för Sverige. Allt det där är förstås viktigt och rimligt. Problemet är att det inte räcker. Det är reaktivt.

"Vakna vänstern, ni har vunnit" skrev Kaj Glans i DN nyligen och visst känner man för att ruska om Mona Sahlin och ropa att:

- Snälla ta det intellektuella initiativet!
http://www.dagensarena.se/text/2008/11/sahlin-mste-ta-det-intellektuella-initiativet

Watch our newest orphan grizzly bear cub video


http://www.ifaw.org/ifaw_united_states/general/watch_our_newest_orphan_grizzly_bear_cub_video.php?msource=DR081103001

Join the free.will.power movement.


http://www.myfreewillpower.com/