Sidor

onsdag 14 oktober 2009

Av: Astrid Johansson

Bodil Jönssons nya tankar om tid och teknik


Det finns en längtan efter mening och djup i vår tid, tror Bodil Jönsson.  Foto: Joakim Roos

Fysikprofessorn och författaren Bodil Jönsson delar in tiden i Before google och After google. Hur har vi påverkats som människor av nätexplosionen? Tio år efter succéboken ”Tio tankar om tid” är hon aktuell med en uppföljare och nya tankar om vår samtid.

 

bravenewfilms

Rush Limbaugh Is A Racist







Sign the petition: http://rushisaracist.com FORWARD THIS VIDEO TO YOUR FRIENDS AND FAMILY! Professional sports has always served to unite Americans across class, creed and race. Now Rush Limbaug...

http://www.youtube.com/watch?v=eV4eMNpW0oc 

Röda Malmö En blogg med underifrånperspektiv

Massavlyssningen fortsätter

Som väntat klubbade riksdagen den nya FRA-lagen i dag. Röstsifforna blev 158 mot 153. Bland de borgerliga ledamöterna var det bara folkpartisten Camilla Lindberg som inte röstade ja. Hon avstod. Oppositionen röstade nej.
Det är inte säkert att sista ordet är sagt om FRA-lagen. Socialdemokraternas ordförande i försvarsutskottet Anders Karlsson lovar att lagen ska rivas upp vid ett maktskifte.
- Vi river upp, gör om och gör rätt, säger han till TT.
 

 

Av: Sofia Lundkvist

”Det började allt mer likna ett gisslandrama”

Årets civilkuragepristagare om varför de tog striden mot arbetsgivaren


Jessica Moya. Foto: José Figueroa.

Civilkuragepriset, som årligen delas ut av SAC Syndikalisterna till minne av den facklige aktivisten Björn Söderberg, mördad av högerextremister, tilldelades på måndagen Lagerarbetarna på Systembolagets dotterbolag Lagena i Jordbro. Arbetaren talade med Jessica Moya som har arbetat på Lagena sedan 1998 och är en av talespersonerna för Lagenaarbetarna. 

Juryns motivering:

”Lagerarbetarna på Lagena i Jordbro vågade tro att de tillsammans har möjlighet att påverka sin situation. I en akt av civilkurage, solidaritet och sammanhållning ställde arbetskamraterna upp för varandra och tillsammans tog de upp kampen mot ledningens kriskrav. Lagenaarbetarnas modiga protest är en inspiration för många som i den ekonomiska krisens spår drabbas av omotiverade varsel eller hetsas i konkurrensen mellan arbetstagare. Deras vilda strejk och blockad har fört upp frågan om bemanningsföretagen till att bli en av de viktigaste i nästa års avtalsrörelse.
Lagenaarbetarna tilldelas civilkuragepriset för att de får oss att minnas att även om det är svårt, så har vi har ett ansvar att tillsammans motverka orättvisa försämringar som drabbar oss uppifrån. Lagenaarbetarna tilldelas priset för att de i handling stärkt oss i vår tro på en mer rättvis och solidarisk värld.”

http://www.arbetaren.se/articles/inrikes20091014

 

 

 

Av: Anna Karlsson

Hellekant svarar i Aftonbladet

Efter Arbetarens avslöjande om att Hampus Hellekant inte har klippt banden till den nazistiska världen, har han skrivit ett genmäle till Aftonbladet där samtliga uppgifter förnekas. – Helt i linje med hur han brukar agera, säger journalisten som granskat Hellekant.

http://www.arbetaren.se/articles/inrikes20091014-3 

Av: Kristina Lindquist

Hundratals samlades för att hedra Björn Söderberg


Manifestation vid La Mano på Civilkuragets dag.

– Leve Björn Söderbergs minne! Leve civilkuraget!
Omkring 600 personer hade på måndagskvällen samlats på Medborgarplatsen i Stockholm för att uppmärksamma tioårsdagen av mordet på syndikalisten Björn Söderberg, som den 12 oktober 1999 mördades av nazister. Detta efter att ha avslöjat att en aktiv nazist hade valts in i den lokala fackklubbens styrelse.


 

 

Söderbergs favoritartist

Bruce Springsteen - Oh Mary Don't You Weep







http://www.youtube.com/watch?v=8uJFa3owFyY




Av: Nisha Besara Chefredaktör Dagens Arena

Säg nej till FRA-lagen

Bild: Carlos Latuff

I science fiction-filmen Minority Report från 2002 spelar Tom Cruise en polisagent som med hjälp av synska ungdomar kan se vilka mord som kommer att begås i framtiden. Det räcker med en tanke om ett mord för att larmet ska ljuda. Så fort det händer rycker Cruises agentkaraktär och hans "Pre-Crime"-grupp ut för att gripa de blivande mördarna.