Sidor

tisdag 4 augusti 2009

Röda Malmö En blogg med underifrånperspektiv


Polisen läcker hemligheter


Hur mycket förbindelser finns mellan poliser och organiserad brottslighet?










Omständigheterna kring historien med hur polisens sekretessbelagda listor om grovt kriminella kommit i händerna på brottslingar och nu säljs runt om i landet väcker många frågor. Inte minst gäller det de uttalanden som kommit från polismyndigheten.

För det första framgår det att polisen har dålig koll på vad som hänt och händer. " De (dvs de "hemliga" listorna) säljs i hela landet och polisen har fått in en del material. Vi vet inte exakt vilka uppgifter det rör sig om, men Alcatraz- och Novalistan finns ute", säger Margareta Linderoth, chef på länskriminalen i Stockholm, till DN.

http://rodamalmo.blogspot.com/2009/08/polisen-lacker-hemligheter.html

Skrivet av Lennart on August 4, 2009


Något för svenska regeringen: Obamas Vivek Kundra pushar på för federala datormoln


När regeringen Reinfeldt säger att man måste stärka “de transatlantiska banden” så verkar det nästan enbart handla om de militära banden.

Men ett område där den svenska regeringen skulle kunna lära sig mycket från Obama-regeringen är på det högteknologiska området Cloud Computing eller datormoln.

http://www.usablogg.org/2009/08/04/nagot-for-svenska-regeringen-obamas-vivek-kundra-pushar-pa-for-federala-datormoln/


Av: Björn Elmbrant


Kortsiktig sjukpolitik

Statsrådet Cristina Husmark Pehrssons (M) tanklösa klåfingrighet i sjukförsäkringsfrågorna kan visa sig bli ett farligt vågspel. I början av sommaren kom besked om att sjukskrivningarna har gått ned kraftigt - 45 000 färre under årets fyra första månader jämfört med samma tid för tre år sedan. Detta tolkades som ett glädjande besked för folkhälsan och de ansträngda statsfinanserna. Men frågan är om det verkligen är så kul.

http://www.dagensarena.se/text/2009/08/kortsiktig-sjukpolitik