Sidor

onsdag 27 januari 2010

Röda Malmö En blogg med underifrånperspektiv

Regeringen Reinfeldt måste bort


I Reinfeldts Sverige far de äldre illa och släpas i sin egen avföring. "Den äldre kvinnan släpades i sin egen avföring av vårdpersonalen. När hon bad om att få bli duschad blev svaret att det inte fanns tid och kvinnan tvingades sova med avföring på sig. Detta är en av ett 70-tal Lex Sarah-anmälningar i Stockholms kommun förra året." En annan larmade tretton gånger men fick ingen hjälp.

Välfärden rustas ner för att pengarna går till välbärgade människor i skattesänkningar. I Reinfeldts Sverige diskrimineras pensionärerna och jagas de arbetslösa och sjuka. Sjuka människor drivs till självmord när de berövas försörjningsmöjligheter. Sjukskrivna utmålas som fuskare och smitare. Trots att det inte är sjukskrivningarna som är problemet utan nedskärningarna i välfärden.
 

 

Av: Kristina Ahlinder

Misshandlades av make
– riskerar bli bostadslös 


I kläm. Trebarnsmamman Anette separerade från sin misshandlande make, men nu blir hon på grund av bidragsregler bostadslös och utan inkomst. "Jag vet att jag inte är ensam om att befinna mig i den här situationen. Varför finns inte hjälpen när man verkligen behöver den, undrar hon.
Fotograf: Dick Gillberg
 
Hon tog steget och lämnade sin misshandlande man. Men på grund av bidragsregler riskerar Anette att bli bostadslös och utan inkomst.
 
http://hn.se/nyheter/varberg/1.714502  

 

Glöm aldrig Förintelsen - Debatt - www.hn.se

Glöm aldrig Förintelsen - Debatt - www.hn.se

Massakrer av judar även efter kriget | Dala-Demokraten | www.dalademokraten.se

Massakrer av judar även efter kriget | Dala-Demokraten | www.dalademokraten.se