Sidor

torsdag 17 december 2009

Av: Fredrik Nyberg

Chef på sjukhuset slutar innan han börjar 

Landstinget Halland betalar 1,5 miljoner kronor till den tilltänkta verksamhetschefen Carl Brümmer, utan att han jobbat en dag. Det blir resultatet av omorganisationen på Sjukhuset i Varberg

http://hn.se/nyheter/halland/1.676991 

Av: Göran Greider

Postumt radikal

Var tidigare i höstas i Smedjebacken för att hålla föredrag om Werner Aspenström. Det var årsmöte i Aspenströmsällskapet. Vem känner i dag till denne poet som dog 1997? Rätt många gör nog det och ännu fler borde göra det. Han är nämligen ett exempel på en författare som radikaliseras efter sin död.

http://www.arbetaren.se/articles/kulturkronika2009129 

Av Anders Magnusson

11 grymma Google Chrome-tillägg

Googles webbläsare blir med några tillägg ännu bättre och snabbare och vi listar elva av de bästa du kan hitta i dagsläget.
 
Google öppnade nyligen portarna för insticksprogram (extensions) till sin webbläsare Google Chrome, i alla fall för den som kör Windows eller Linux. Framför allt väntas detta kunna locka till sig en och annan Firefoxanhängare som är van en uppsjö av tillägg för allt mellan himmel och jord.

Insticksprogrammen hittar du här och de är i dagsläget en bra bit över 800 till antalet. De installeras lika enkelt som i Firefox. Om du inte kan installera tilläggen beror det mest troligt på att du inte har rätt version av webbläsaren, vilket Chrome då säger till om.