Sidor

torsdag 9 juli 2009

Av: Johanna Hillgren



Hoppet att få stanna snart ute för familjen


I Kosovo blev Predrag misshandlad för att familjen är romer. ”Det gjorde ont när de slog mig, men det gör mer ont när papprena kommer i brevlådan”, säger han.

Fotograf:
Annika Karlbom
Tröstar. När mamma eller pappa blir ledsna springer treåriga Sara fram och försöker trösta. Hon har bott i Sverige nästan hela sitt liv, och pratar bara svenska.
Hoppet börjar släckas för Predrag och hans familj. De har nu mindre än en vecka på sig att få Migrationsverket att ändra sitt beslut.

Överläkaren på den barnpsykiatriska slutenvårdsavdelning som 13-åriga dottern Kristina vårdats på beskriver i ett nytt läkarintyg hennes allvarliga tillstånd och risken för att Kristina tar sitt liv om hon utvisas. Intyget ser ut att vara den sista chansen för familjens advokat att få Migrationsverket att ändra beslutet om avvisning, och anse att det föreligger så kallade medicinska hinder mot verkställigheten.

– Jag tror inte att de läser intygen. Om de gjorde det skulle de inte kunna göra såhär. Men om de läser allt måste de komma till ett annat beslut, säger Kristinas pappa Predrag.

Han är förtvivlad och vågar inte längre hoppas på att få stanna.

– Handläggaren säger att jag inte ska hoppas för mycket på de nya läkarintygen. Jag vet inte vad jag ska göra. Vi har hoppats i två år, på söndag har vi bott två år i den här lägenheten! Men vi vill ha och behöver hjälp till sista sekunden.

http://hn.se/nyheter/varberg/1.518126


Skrivet av Lennart on July 9, 2009




President Obama bygger 74 militärbaser enbart i norra Afghanistan!


President Obama verkar fast beslutet att stanna i Afghanistan i decennier, kosta vad det kosta vill.

http://www.usablogg.org/2009/07/09/president-obama-bygger-74-militarbaser-enbart-i-norra-afghanistan/

Av: Ann Ighe

Verklighetens kristdemokrater


Det har varit politikfestival i Almedalen igen. Man behöver inte ha varit där för att se hur denna händelse, som en gång mest var ett försök att blåsa lite liv i partipolitiken under semestern, utvecklat sig till både glada dagar för spindoktorerna och ett brett forum för såväl radikala organisationer och folkrörelser som lobbygrupper. Rätt spännande att se den mobiliseringen.

Mest intressanta partiledartalet kom från Kristdemokraternas Göran Hägglund. Han försökte i år att lura i oss att bara vissa människor tillhör det han kallar ”verklighetens folk”.

http://www.arbetaren.se/articles/ledare20090707