Sidor

söndag 10 maj 2009

Skrivet av Roberth Ericsson 2009-05-08 kl. 15:33


Musik: Kajsa Grytt, Allt faller

Ett löfte om framtida stordåd


När Kajsa Grytt släpper nytt gör man klokt i att lyssna uppmärksamt. Hon har alltid något viktigt att säga. Den nya låten, som man får förmoda finns med på en kommande platta, utgör inget undantag. "Allt faller" är producerad av Jari Haapalainen, och det hörs. Han har lyckats lyfta fram en rå energi hos Grytt som man emellanåt saknat tidigare. När rätt producent möter rätt artist blir helheten alltid större än summan av delarna. Här bekräftas återigen denna musikaliska naturlag.

http://www.tidningenkulturen.se/index.php/kritik-mainmenu-52/musik-mainmenu-36/4454-musik-kajsa-grytt-allt-faller

Kajsa Grytt: officiell sajt
http://www.kajsagrytt.com/


Av: Josefin Brink Riksdagsledamot för Vänsterpartiet


Nykokt soppa på gammalt system


Josefin Brink: Regeringen gör arbetslösa till fattighjon

Regeringen stuvar undan arbetslösa i ”samhällsnyttig sysselsättning”. Det handlar om att arbeta oavlönat och under förnedrande former – precis som för 100 år sedan, tycker Josefin Brink (V).

http://www.etc.se/ledare

Activist journalism in the US

Introducing "We Are Change"






Activist journalism in the US

Here's where we're at in America...

In order to learn about "We Are Change" - a real news service - we have to depend on a television channel in Russia.

And the Internet.

http://www.brasschecktv.com/page/616.html

Av: Gustav Fridolin


I krigets landskap


Om du plötsligt vaknar upp i det afghanska bergslandskapet, som med sin skönhet brukar chocka sina långväga betraktare lika mycket som landets bloddränkta historia skrämmer, och inte vet vart du ska gå eller vem du ska vända dig till kommer du sannolikt ha hjälp av begreppet nanawati. Afghanistan är ett land där människorna är liksom höga i sin stolthet över sin tradition, äldre än de världsreligioner som nu sägs mötas på slagfältet. Nanawati är den pashtunska stamsedvänjans begrepp för asyl, och ingen hedersam afghan förråder den som uppriktigt ber om husrum och beskydd.

http://www.arbetaren.se/articles/initierat20090506

Av: Göran Greider


Bortträngt minne


Jag har en bok, en roman, liggande någonstans hemma som är så gripande och välskriven att jag måste försöka göra mig av med den. Jag vill inte att den ska finnas och jag tar inte ens fram den nu när jag skriver en krönika om den. Den heter Vägen, är skriven av den amerikanske författaren Cormac McCarthy, utkom förra året och cirkulerar nu i pocket.

http://www.arbetaren.se/articles/kulturkronika20090506