Sidor

onsdag 9 september 2009

Av: vänsterpartisten Per Sjövall, Falkenberg.

Djupt orättvist mot pensionärerna 

Det är djupt orättvist att pensionärerna drabbas av andras skattesänkningar, detta med det förslag om ytterligare jobbskatteavdrag som regeringen väntas föreslå, hävdar vänsterpartisten Per Sjövall, Falkenberg.
 
Debatt.
Det ligger en djup orättvisa i att pensionärerna skall vara med och betala skattesänkningar på tio miljarder kronor nästa år.
 
Pensionärerna omfattas inte av jobbskatteavdraget och ändå är pensionen att betrakta som inarbetad lön. De som drabbas hårdast av den borgerliga skattepolitiken är pensionärer, sjuka och arbetslösa. Det bidrar till att öka segregationen i samhället.

 

Röda Malmö En blogg med underifrånperspektiv

Krävs mer än regeringsbyte

Det krävs en kraftfull rörelse underifrån för att ändra styrkeförhållandena i samhället...

Alliansregeringen har valt att satsa på ökade orättvisor i samhället. Klyftorna har oavbrutet växt i det svenska samhället under mer än tjugo års tid och borgarregeringen har påskyndat den utvecklingen. Arbetslösa, sjuka, låginkomsttagare och offentlig välfärd har fått stå tillbaka för kapitalister, höginkomsttagare och välbärgade.

Det tillfälliga valfläsket med miljarderna till kommunerna nästa år ändrar inte den bilden. Nedskärningarna i kommunerna kommer att fortsätta. Arbetslösheten kommer att fortsätta att stiga. Till skattesänkningar har det däremot inte saknats pengar, 85 miljarder har alliansen sänkt med och sänkningen fortsätter. Pensionärerna har fått några ynka kronor.