Sidor

tisdag 2 mars 2010

Av Michael Jenselius

Tabbe från Microsoft placerar Chrome i gräddfilen

 

 

Webbläsarvalet i gång - IDG.se

Webbläsarvalet i gång - IDG.se

Nya Google Chrome - ett språkgeni - IDG.se

Nya Google Chrome - ett språkgeni - IDG.se

Google förvärvar molntjänsten Picnik - IDG.se

Google förvärvar molntjänsten Picnik - IDG.se

Av: Nisha Besara Chefredaktör Dagens Arena

Se bortom skitfrågan
 
 Bild: stock.xchng

Först en självklarhet som verkar ha gått förlorad i debatten om avdrag för hushållsnära tjänster: det finns en begränsad mängd skattepengar. Det är förvisso en fantastisk känsla att komma till ett nystädat hem. Det betyder dock inte att skattemedel ska subventionera den känslan. Andra behov är större. Andra grupper än de som nu nyttjar avdraget har mer primära behov som det gemensamma ska ta hänsyn till.
Att använda tillfälliga avdrag i olika branscher för att stimulera konjunkturen är en sak. Men det permanenta avdraget för hushållsnära tjänster som den borgerliga regeringen har infört är inte konjunkturpolitik, det är klasspolitik. Det är ett högst medvetet ideologiskt val att smörja den visserligen stressade och livspusslande, men ändock välbeställda, urbana medelklassen med billiga städerskor.


Röda Malmö En blogg med underifrånperspektiv

Stoppa de rikas städrabatt

Jag hoppas att skatterabatten för de så kallade hushållsnära tjänsterna försvinner så snart som möjligt och att detta löfte vid en eventuell valseger för för de rödgröna inte blir föremål för långbänkar och svikna utfästelser.

Det är naturligtvis ett hån mot varje modernt samhälle att vanligt folk med sina skatter ska subventionera städhjälp åt de välbeställda. Det spelar naturligtvis ingen som helst roll hur många arbeten detta skapar, det är likväl förkastligt.
 

Skrivet av Björn Fridén

 

Mars 2, 2010 - M dementerar sin dementi - får sin information på Newsmill

NOTIS. Moderaterna dementerar nu sin dementi om de 11.000 nya jobben i städbranschen och står fast vid sin ursprungliga hållning. Dementin inkom till Johanna Melén på Aftonbladet och vidhåller att de 11.000 jobben är en korrekt siffra, med hänvisning till en debattartikel skriven av branschorganisationen Almegas näringspolitiske chef. Samtidigt så fäster man inte tillräckligt stor tilltro till siffrorna för att använda dem, meddelar moderaterna.

Moderaterna hämtar nu alltså information om hur det går med den egna sysselsättningspolitiken från Newsmill, information man litar på men ändå inte riktigt.

Känns ju oerhört tryggt.


http://www.alliansfrittsverige.nu/2010/03/mars-2-2010-m-dementerar-sin-dementi.html