Sidor

söndag 16 november 2008

dixie chicks slam bush


http://www.youtube.com/watch?v=5lCQZeG9OWI&feature=related

Dixie Chicks

Natalie Maines Comment


http://www.youtube.com/watch?v=9tljQm0jqu0&NR=1

OBAMAS SEGER EN LÄXA FÖR SVENSKA POLITIKER

Unga människor bryr sig inte. Ska vi inte begrava den skrönan en gång för alla? Barack Obama gav sina väljare – och deras engagemang – förtroende. Han lyssnade på unga amerikaner. Han lät dem göra skillnad. Svenska partier och politiker bör följa det exemplet, skriver Hanna Hallin, ordförande för Sveriges Ungdomsorganisationer (LSU).

Förändring kan ske. När Barack Obama mötte jublet från 200 000 människor i Grant Park i Chicago fick vi det slutgiltiga beviset på att det var möjligt. Men den stora förändringen är inte att demokraterna tagit över makten eller att en svart man blir USA:s president. Förändringen handlar om engagemang.
Valdeltagandet i presidentvalet var historiskt högt med amerikanska mått, en bra bit över 60 procent. Det har talats mycket om de ”sociala mediernas” roll i Barack Obamas kampanj. Facebook, YouTube och inte minst den personliga My.BarackObama.com där alla kunde engagera sig i kampanjen över nätet.
Samtidigt fanns det rum för dem som ville knacka dörr, samla in pengar eller dela ut kampanjmaterial på gatan. Var och en kunde göra så mycket som de ville, på sina egna villkor.

http://www.etc.se/veckans_ledare/

VEMS GIRIGHET SKYDDAR FOLKSAM?

Om jag för några månader sedan hade visat det här omslaget skulle finansmän ha skrattat och politiker ruskat på huvudet. Fullständigt omöjligt! skulle de säga.

När jag för två veckor sedan sa det i TV4:s Nyhetsmorgon blev det samma reaktion. Bredvid mig i TV-rutan satt då Folksams chef för ägande, Carina Lundberg Markow. Hon blev så upprörd att hon kallade mig ”ekonomisk idiot” i sändning.
Att förstatliga var uteslutet, helt fel, hon jämförde det faktiskt med Sovjetkommunism… Försvaret för Carnegies självständighet var ilsket och svårt att förstå.
Företaget har ju varit vår värsta spekulationsbank, de där grabbarna som tjänat miljoner på att spela med andras pengar och dessutom fått bonusar på hälften av årsvinsten.
Folksam var en av ägarna. Folksam har nu spelat bort löntagares försäkringspengar.
Men varför i all världen stödde man en sådan bank? Vad var det för långsiktigt klokt i den investeringen? För försäkringspengar ska ju investeras långsiktigt.

http://www.etc.se/artikel/19055/vems-girighet-skyddar-folksam