Sidor

lördag 3 oktober 2009

Röda Malmö En blogg med underifrånperspektiv

Eu-elitens övergrepp på demokratin


Joe Higgins i agitationstagen...

Det vi ser i den irländska folkomröstningen är ytterligare ett exempel på den nya eu-elitens demokratiförakt. Man skyr inga medel för att få igenom sitt nyliberala stormaktsbygge. Det första försöket med en ny konstitution röstades ned genom att holländare och fransmän sa nej i folkomröstningar 2005.

Därefter har man omarbetat och lanserat det hela igen i form av det så kallade Lissabonfördraget. Den här gången aktade man sig för att låta saken avgöras i folkomröstningar. Utom på Irland där konstitutionen kräver en sådan omröstning. Man hade tänkt sig att allt skulle vara klart till eu-valet 2009. Det blev en fördröjning genom att irländarna röstade nej i folkomröstningen 2008.

Irländarna fick bakläxa eftersom de röstade "fel". Nu har de bearbetats och man hoppas att de är möra genom den ekonomiska krisen. Hela etablissemanget på Irland har försökt skrämma upp befolkningen med allt elände som ska drabba den om man inte böjer nacken.
 
 

 

Av: Christina Kihlström och Maria Gredeskog

En kväll på Stenfalken 

På bordet står en stor burk med pärlor i alla färger bredvid en grön plastback fylld med garn. Från ett rum längre bort smyger musik från guitar hero-spelet sig ut i det allmänna sorlet. På Stenfalken finns det mycket att göra. Väldigt mycket.

http://hn.se/nyheter/falkenberg/1.595665 

Av: Ann-Beathe Bengtsson

Vi uppmanades lämna tillbaka våra bidrag 

Som representant för en av Falkenbergs kulturföreningar blev jag kallad till ett möte av Kultur och fritid.
När jag kom dit hade jag med mig en ganska arg känsla. Jag hade några dagar tidigare försökt att få Fabo att laga våra toaletter på Smedjan med tanke på att gymnasieelever vistas i våra lokaler hela dagarna från 08.00–16.00 måndag till fredag, och att det är ganska ”snuskigt” att sitta på lösa, stinkande toaletter.
Jag hade fått till svar att det är ingen idé att satsa på Smedjan.
Nå, jag kom till mötet som hölls av ordföranden i kultur- och fritidsnämnden, Lena Carlbom. Det skulle pratas om besparingar. Vi var alla föreningar inom kulturområdet i Falkenberg, musik, teater, barnverksamheter, föreläsningsföreningar etc.
Nu hände det märkliga: Vi ombads i tur och ordning att lämna tillbaka så mycket som möjligt av våra små bidrag till kommunens kultur- och fritidsnämnd!
Jag upplevde det så fruktansvärt pinsamt, så himla förnedrande. Är de små föreningarna i Falkenbergs kommun så oviktiga? Att kommunen kan genera sig på, i sammanhanget, småsummor? Så lågt...!

 

free and thinking

Google Versus TPB - senaste nytt

Helt nyligen så "försvann" huvudsidan för The Pirate Bay från Googles sökresultat, vilket upprörde många fler än mig och Anakin.
Enligt skriverier i svensk media så berodde "försvinnandet" på starka påtryckniningar från intressenter med kopplingar till porrindustrin.

  IDG: Porrindustrin kan ligga bakom hotet mot Google 

http://blogg.idg.se/free_thinking/entry.jsp?messid=12584