Sidor

torsdag 5 mars 2009

Namninsamling mot sjukskrivningsreglerna

Namninsamling mot sjukskrivningsreglerna

Uppropet gäller en landsomfattande namninsamling för humanare handläggning av de sjukskrivna och mera professionella utredningar och bedömningar:
( Klicka på länken för att skriva på
www.namnlista.se/234 )

Jag heter Margareta Tiger, är legitimerad sjuksköterska, licensierad mental tränare och certifierad TFT-pedagog och genom mina kunder mycket engagerad i sjukskrivningsreglerna Som coach och terapeut har jag sett hur människor far illa, reglerna stjälper inte hjälper.

Jag vill att individen själv skall få vara med och ha synpunkter på sin egen sjukskrivning. Tillsammans skall man komma överens om vad som blir bäst. Du som är sjukskriven är den enda som vet hur du mår och vad du förmår klara av. "Hur skall vi annars få människor som tar ansvar för sin hälsa om andra hela tiden tror sig veta bättre hur individen mår"

Som det är nu kommer personer tillbaka till jobbet utan att känna sig friska, inte redo för arbetslivet. Det innebär att det faktiskt finns förvirrade och olyckliga människor på arbetsplatserna som inte är kapabla att jobba.

Det finns de som säger till mig att jag måste tänka på ekonomin. Men det är ju det jag gör. När jag pratar om att den subjektiva upplevelsen av smärta måste tas på allvar så pratar jag ekonomi. Humanitet är lönsamhet.

Grundtryggheten för läkning är, enligt mig Margareta Tiger, ekonomisk trygghet och att smärtupplevelsen tas på allvar. Men eftersom läkarnas sjukskrivningar i allt högre utsträckning överprövas blir sjukskrivningstiden istället en tid av ekonomisk otrygghet

Räkningarna ska ju betalas oavsett om man får sjukskrivningen beviljad eller inte. Konsekvenserna av dagens politik innebär förlängt lidande, ökat lidande och ökad ohälsa. Det olyckliga är att samhällskrisen har lyfts in i den privata krisen.

Det är viktigt att samhället lyssnar på individen. Misstron mot individens upplevelse av ohälsan måste stoppas och börja tas på allvar. Den subjektiva upplevelsen av smärta skall vara vägledande för de insatser som görs. Allt skall gå ut på att underlätta för individen, de yttre hindren skall minimeras.

Jag tycker det är skrämmande att se hur lagstiftning rättfärdigar att köra över individens egen upplevelse. Det blir viktigare att följa reglerna än att stötta den som behöver hjälp. Jag oroar mig djupt över det omänskliga klimatet som sprider sig i samhället.

Att enbart sjukskriva människor är ingen behandling och inte en lösning på ohälsan. Generella regler visar inte respekt för de individuella behoven och man kan inte enbart finansiera bort sjukskrivningarna. Det krävs en ny människosyn och ett mera flexibelt tänkande angående orsaken till ohälsa och vägen till läkning. Det här är en namninsamling där grunden är varma energier för att få en bättre värld.

Namninsamlingen är tänkt att till slut landa hos regeringen. De behöver få veta konsekvenserna av sina fattade beslut, viktigt att ge feedback Jag hoppas även få träffa politiker en stund för att få framföra mina förslag till lösningar.

Vill du skriva på namninsamlingen är det bara att klicka på länken: www.namnlista.se/234

( Ladda ner listor till datorn )

Margareta Tiger,Trumpetgatan 57, 87161 Härnösand
Telefon: 0611-22385

Skicka gärna mail






Av: Björn Elmbrant Redaktionsmedlem Dagens Arena


Hycklaren

I decennier har många krävt att ohyran med bonusar i näringslivet ska rökas ut. Dessa tjänar inget syfte, annat än att några ska berika sig på andra. Finansminister Anders Borg hör till dem som har kritiserat bonusarna. Nu visar det sig att hans regering har öppnat för höjda rörliga ersättningar i de statliga företagen.

Det fanns i höstas röster som antydde att de tomma orderböckerna och varslen med någon slags automatik skulle rensa ut en del bonusexcesser i näringslivet. Men hittills har vi inte sett så mycket av det. Tvärt om, skuldra vid skuldra har de svenska direktörerna stått och skanderat: Rör inte vår bonus!

Men pressen på dem ökar. Anställda som har sett hälften av arbetsstyrkan försvinna skriver namnlistor mot att bonusar är kvar eller har höjts. Med IF Metalls avtal i måndags om mindre betalt för att slippa gå på a-kassa, får bonuskramarna det riktigt hett om öronen. Ska vi ta ansvar för företagens framtid, men inte dom? Det är den berättigade frågan som löntagarna ställer.

http://www.dagensarena.se/text/2009/03/hycklaren

BRAVE NEW FOUNDATION PRESENTS

Thank you for becoming a Producer on Rethink Afghanistan!




http://rethinkafghanistan.com/producers.php?utm_source=rgemail