Sidor

onsdag 30 september 2009

Av: Tove Hansson

I dag får 100 000 testa Google Wave

I dag får 100 000 personer ett efterlängtat e-mail: De har valts ut till testpersoner för Googles nya, hajpade satsning, Google Wave. 

http://hd.se/it/2009/09/30/i-dag-faar-100-000-testa-google/

 

Av: Anna Hellgren Redaktionsmedlem Dagens Arena

Dra Israel till skranket

I går överlämnade Richard J Goldstone sin rapport om Gazakriget till FN:s organ för mänskliga rättigheter i Genève. Nu gäller det att den inte fastnar där - utan att de förbrytelser som begicks under kriget i vintras prövas i internationell domstol.
Den 575 sidor tunga rapport som den sydafrikanske domaren Richard J Goldstone och hans kolleger har sammanställt om kriget i Gaza är den hittills skarpaste - och bevisledda - kritiken mot Israel och landets krigs- och ockupationsmaskineri. Aldrig förr har det funnits en lika stor möjlighet att faktiskt dra aktörer i en av den moderna tidens våldsammaste ockupation inför rätta.



Skriven av thaher i Bokbloggen datum 2009-09-30

Utred anklagelserna om krigsbrott!  


Gaza: barn på dagis

Det finns bevis för grova kränkningar av mänskliga rättigheter begångna av Isarel under Gazakriget. Mer än 1400 palestinier dödades. Israel begick handlingar som tangrerar till krigsbrott och möjligtvis till brott mot mänskligheten. Israel attackerade och bombade bostadshus, fabriker, brunnar, skolor, sjukhus, polisstationer och andra offentliga byggnader. Blockaden mot Gaza är kollektiv bestraffning.  Gazaborna får nu vid sidan av de usla humanitära förhållandena, också leva traumat efter kriget.
Ovanstående är de slutsatser som Richard Goldstone överlämnade till FN:s organ för mänskliga rättigheter i Genève. Det är uppenbart att ansvaret för Gazakriget vilar tungt på Israel, även om också militanta palestinska grupper beskylls för krigsbrott när de beskjutit civila mål.


Skriven av thaher i Bokbloggen datum 2009-09-30

 

Discusses the War in Afghanistan

Firedoglake.com's Jane Hamsher Discusses the War in Afghanistan







http://www.youtube.com/watch?v=JBgZNFVbd_U