Sidor

måndag 12 januari 2009

BOYCOTT ISRAEL


Ken Ring - Låter För Barnen (OFFICIAL VIDEO) Original



http://www.youtube.com/watch?v=3IlpCnWgzeU&feature=related

No more "business as usual" / Alhambras nyhetsbrev 12 jan 09

I detta brev
* En dikt av Rumi
* Era brev och mitt svar























Gilad Atzmon

* Gilad Atzmon interviewed, by "Eleftherotypia"
* America’s Shame, by Paul Craig Roberts
* The Wisdom of Edwin Montagu, by Gilad Atzmon
* Och medan vi skriver dör barnen i Palestina, av Astrid Boman
* Rapport: Amerikanska vapen på väg till Israel.
* Lägg ner Israel! av Lasse Wilhelmson


En dikt av Rumi
Look for the soul, you become soul.
Hunt for the bread, you become bread.
Whatever you look for, you are.
After despair many hopes
flourish just as after darkness,
thousands of suns open
and start to shine.
Each night, the moon
kisses secretely the lover
who counts the stars.
The world grows green again,
and runs with gardens. Souls open,
like suns, and link with one another.
Mawlana Jalal ud-din al-Rumi


Krigets sjuttonde dag! Över 900 döda varav 250 barn. Men det handlar inte bara om några hundra döda barn, kvinnor, gamlingar och handikappade, eller om 3, 4 eller 5 tusen sårade varav hälften är kvinnor och barn. Det handlar om över 1 500 000 människor varav 500 000 är barn under 12 och som har levt i skräck, hunger, kyla och totaltrauma i 17 dagar, bombade från marken, luften och havet. Tänk er Stor Stockholm, som har samma mängd invånare som Gaza, utsatt för hundra flyganfall varje dag med förbjudna fosforbomber och DIME-ammunitioner, utan kontakt med yttre världen. Deras enda brott: de gick till val, så som man begärt av dem.
Jag har fått många brev de sista dagarna. Alldeles för många för att jag ska hinna svara på alla. De allra flesta uttrycker solidaritet och förståelse. Breven når över 1000 adresser. Det är naturligt att olika meningar och en del meningslösheter dyker upp bland så många mottagare. Jag har aldrig heller trott på någon sorts koncensus.
Sionisternas "rablerier" i median hindrar människor från insikt. I ett brev jämförs Hamas med Saddam Hussein! Hur kan du jämföra ett ockuperat folks demokratiskt valda regering med en tyrann som betalts av västs underrättelsetjänster för att bedriva ett meningslöst krig mot sin granne i tio år och döda miljoner människor?
Hur naiv får man vara för att inbilla sig att detta krig handlar om några raketer som avfyrats från Gaza. Kriget har pågått sedan 1947 och ännu tidigare. Det har som mål ett "judiskt hem" utan muslimer eller kristna. Och det har arbetat konsekvent för att nå detta mål. Men Israel kommer att drunkna i blodbadet på Gazaborna. Och Hamas som den demokratiskt valda regeringen i ett ockuperat och belägrat land har all rätt i världen att göra motstånd mot ockupationen och belägringen av sitt land.
Alltfler människor har börjat inse att jämställandet av offret med bödeln är sionistisk propaganda, ämnat att frånta förbrytarna allt ansvar för massakrer utförda mot civila alltsedan 1947.
Propagandan fungerar inte längre. Man kan göra sig fri. Först måste man inse att det som sionisterna gjorde och gör (att ta över Palestina från sina rättmätiga invånare med våld, fördriva dem och förvägra dem rätten att återvända) är ett kolonialt och rasistiskt beteende. Det är inget beteende som man kan bygga en demokratisk värld på, utan en fascistisk diktatur som behandlar människor som mindre värda eller som icke-människor.
Både västerlandets och arabvärldens sionistiserade mainstreammedier (med få undantag) är lika delaktiga i brottet mot palestinierna som Israels grymma ledarskap och israelernas självvalda okunnighet om sin historia. Men även om de ansvariga inte blir dömda av internationella domstolar, så har de redan förlorat sitt mål och sin trovärdighet, både intellektuellt och moraliskt.
Som sagt: No more "business as usual". Folken i USA, i Europa och i Västasien, judar, muslimer, kristna, icke-troende och troende av alla sorter, alla är de utsatta för sionismens angrepp, som förvränger vår verklighetsbild och låter oss leva i ett virtuellt hypnostillstånd. Kampen mot sionismen är en ödesfråga för mänskligheten, på samma sätt som kampen mot alla totalitära system har varit genom tiderna, inklusive wahhabismen. Jag har i många brev tidigare förespråkat icke-våldsmetoder i likhet med Tariq Ramadan, (Förf. till "Att vara europeisk muslim", www.alhambra.se ) Men i den värld vi har kan bara massornas och juristernas fortsatta protester och krav på handling från världens regeringar kunna hindra det pågående folkmordet och den slutliga utdrivningen av palestinierna från sina hem. Miljoner människor har demonstrerat över hela världen under helgen. Deras budskap: "Vi är alla Gazabor".
Israel är chanslös mot historien.
Gaza är droppen för miljoner frihetsälskande människor.
Hesham Bahari
12 jan 2009

Gilad Atzmon interviewed by "Eleftherotypia" (Greek Sunday Paper)
läs hela intervjun på
Lyssna på Gilad http://www.gilad.co.uk/
Matoula Kousteni: What will you present to us in Megaron?

Gilad Atzmon: Hello Matoula, I will be playing material from my latest album Refuge. It is basically a mixture of jazz and ethnic music furnished with electronics. In the last few years I am largely interested in what I tend to define as ‘Urban Folk’.

Matoula: What do you enjoy more in music?

Gilad: Not knowing what the next bar is going to sound like.



För dem som älskar statistik och tabeller!
Talar i viss mån för sig själv
http://www.ifamericansknew.org/

Hej Hesham!

När jag blir upprörd, brukar jag skriva av mig. Senast efter att ha läst dagens artikel av Per T Olsson i Sydsvenskan.

Som du märker har jag lånat en del från Gilad Atzmon. Hans text är i sin helhet enastående bra - i min version har jag framför allt tagit bort anspelningarna på den oundvikliga framtiden för Israel.

Det som särskilt stör mig, är den ständiga viljan hos Sydsvenskans politiska redaktörer att försvara allt som Israel gör. En annan skribent i Sydsvenskan är Mats Skogkär. En svuren fiende till Hamas och en ständig hyllare av allt israeliskt och amerikanskt.

Vänliga hälsningar

Håkan Stenberg


Sedan flera dagar utför världens fjärde starkaste militärmakt förödande angrepp på 1,5 miljoner människor hopträngda i något som kan beskrivas med samma kriterier som för ett ghetto eller ett koncentrationsläger. Det som nu sker handlar inte om att bekämpa terrorism, hämnd för raketbeskjutning eller något annat som hänt de senaste månaderna. Det handlar om statens Israels grundläggande inställning till palestinierna som människor av en annan ras. Människor som av en för Israel obegriplig anledning biter sig fast i det land där de har bott i tusentals år. De senaste dagarnas massakrer är ju på intet sätt något nytt. Israel föddes genom terror mot palestinierna och ingenting har ändrat den strategin. Palestinska ledare dödas på löpande band eller sätts i fängelse – som en tredjedel av den demokratiskt valda regeringen.

En genomgående israelisk taktik är provokationen. Under den etniska rensningen vid statens grundande provocerades palestinierna till lokala angrepp mot israeler, vilket omedelbart följdes upp med omfattande likvideringar och förstörelse av hem och byar. Glåpord från israeliska soldater riktade mot småpojkar provocerar till stenkastning som besvaras med dödlig beskjutning. Det senaste eldupphör-avtalet, innehållande villkor om leveranser av mat, medicin och vatten, negligerades av israelerna vilket leder till desperata motåtgärder från de drabbade – med den raketbeskjutning som nu åberopas som motiv för den massiva förstörelsen av Gaza.

Det värsta är att massakrerna verkar vara fullt accepterade både av befolkningen i Israel och av svenska ledarskribenter – senast Per T Olsson i SDS. Israelernas inställning har sin förklaring. De kan inte begripa att det är Palestina som är palestiniernas hem. Absurt nog lyckas inte israelerna förstå att staten Israel har byggts på palestiniernas bekostnad, på deras land, ovanpå deras byar, städer, åkrar och trädgårdar. Israelerna inser inte att palestinierna i Gaza och i flyktingläger runtomkring i regionen i verkligheten är fördrivna människor från Ber Shive, Yafo, Tel Kabir, Shekh Munis, Lod, Haifa, Jerusalem och många andra städer och byar. Förklaringen till varför israelerna inte kan sin historia, är enkel: de har aldrig fått lära sig den. Omständigheterna som ledde till den israelisk-palestinska konflikten är väl dolda inom deras kultur. På marken har spåren av den palestinska civilisationen från före 1948 utplånats. an-Nakba, den etniska rensningen år 1948 av de infödda palestinierna, är inte bara utesluten ur de israeliska läroplanerna, utan nämns eller diskuteras inte ens i något officiellt eller akademiskt israeliskt forum. I den officiella israeliska historien nämns inte de många planlagda massakrerna som genomfördes av den unga israeliska statens militärmakt och de paramilitära enheter som föregick den. Inte heller nämns de rasistiska lagar som hindrar palestinierna från att återvända till sina hem och marker.

Innebörden av detta är ganska enkel. Israelerna är totalt obekanta med vad palestinierna eftersträvar. Således kan de bara förstå palestiniernas kamp som en irrationell och mordisk galenskap. Inom den israeliska judecentrerade världsbilden är israelen det oskyldiga offret och palestiniern ingenting annat än en bestialisk mördare.

Detta allvarliga tillstånd, som försätter israelen i okunnighet om sitt förflutna, tillintetgör varje möjlighet till en framtida försoning. Eftersom israelen inte har den minsta insikt i konflikten, kan han inte se någon möjlig lösning utom att "fienden" utrotas eller fördrivs. Det enda israelen har rätt att veta är ett antal berättelser om judiskt lidande. Palestiniernas plågor är helt främmande för hans öron. Palestiniernas rätt att återvända tycks för honom som ett skämt.

Israelernas hållning går alltså att förklara som egenintresse och okunskap. Vad som ligger bakom det oreserverade stödet för Israel hos Sydsvenskan ledarskribenter är däremot svårare att förstå. Efter att tidningen ända från början har stött det amerikanska överfallet på Irak, borde det facit som vi nu har, ha fått någon att börja se situationen i Mellanöstern i ett djupare perspektiv. Eller resonerar man fortfarande som krönikören Carl Rudbeck gjorde 2003, när han gav de svenska ungdomar som uttryckte oro för barnen i Irak ett epitet: Saddamjugend.

Över hela världen känner vi sorg och vrede över det som hände i Nazityskland. Ändå är vi med ökande tempo på väg mot nästa förintelse. Låt det inte hända igen!

Håkan Stenberg




America’s Shame

By Paul Craig Roberts

January 08, 2009 "Information Clearinghouse" -- Why does Israel have a right to exist, but Palestine doesn’t?

This is the question of our time.

For sixty years Israelis have been stealing Palestine from Palestinians. There are maps available on the Internet and in Israeli publications showing the shrinkage over time of what was once Palestine into what Palestine is today--a small number of unconnected ghettos or bantustans.
läs mer på http://www.informationclearinghouse.info:80/article21712.htm


Tack för all värdefull information från Gaza. Jag skickar vidare - även till vänner i USA. / Håkan

Detta stod i HD idag (utdrag ur artikeln":

När det gällde den amerikanska invasionen i Irak fanns uppenbarligen en dold agenda. Saddam Husseins massförstörelsevapen var hjärnspöken för att hålla opinionen lugn. I själva verket var det oljan och lukrativa affärskontrakt det handlade om. Man ville ha oljekontroll och oljeinflytande i regionen till vilket pris som helst.

Finns det en sådan dold agenda också för bombardemanget av Gaza?

Om man ska tro Michel Chossudovsky, professor i ekonomi vid universitetet i Ottowa, Kanada, som på www.globalresearch.ca skriver en längre artikel om naturgasfyndigheterna i Medelhavet är svaret ja. Kände du inte till naturgasen i havet utanför Gaza? Inte jag heller. På Arafats tid, 1999, tecknade de palestinska myndigheterna ett avtal med British Gas för utvinning. Ett avtal som tydligt angav Palestina som ägare av dessa naturtillgångar. Chossudovsky dokumenterar med israeliska källor hur Israel sedan dess har siktat på att ta över kontrollen av fyndigheterna. Helvetet i Gaza planerades militärt redan för sex månader sedan parallellt med nya förhandlingar med British Gas. Han förutspår nya gränslinjer som en förutsättning för att invasionsstyrkorna ska återkallas och bomberna sluta falla. Gränslinjer som ska garantera Israel denna naturgas.

Men i dag demonstrerar vi för Palestinas överlevnad.

Med eller utan gasfyndigheter i Medelhavet.

För en omedelbar vapenvila!

Gunnar Bergdahlgunnar.bergdahl@hd.se



Gilad Atzmon -

The Wisdom of Edwin Montagu

















The following is a Memorandum written by Edwin Montagu commenting on the Balfour declaration.

It was submitted to the British Cabinet on 23 August 1917.

Though Montagu speaks wisdom in each sentence, his suggestions were ignored. Montagu probably failed to realise that the Balfour declaration was a token the British had to pay in order to pull America into the war.

Below is a link to the British "Boycott Israel" Web site and a list of companies involved with Israel.
And don't forget to call or write your elected representatives in Congress to demand that your tax dollars not be used to fund Israel's ongoing attempt to exterminate the Palestinian people.

STOP funding Israel.....copy and paste the link and click on the companies and find out how these companies are involved with Israel, or check the images below for a list of companies involved.
http://www.inminds.co.uk/boycott-israel.php

Och medan vi skriver dör barnen i Palestina

Astrid Boman

Det känns ynkligt, det känns frustrerande att inte kunna annat än pränta ord på papper men ändå blir detta ett tvång. Mina tankar går till de hjältar som står vid operationsborden och räddar så många liv de kan med de små medel de har medan de själva riskerar att dö när som helst. Mina tankar går också till de ambulansmän som springer till ambulanserna när larmet går trots att Israelerna beskjuter dem. Många har också fått sätta livet till. Det största misstaget västvärlden gjort var att skapa staten Israel. ”Delningen av Palestina skedde år 1947. Man gav då en oproportionerlig del av landet till den judiska befolkningen. Sedan tog man ännu mer. 700000 palestinier fördrevs och 500 samhällen utplånades . Gaza och västbanken utgör 22% av det ursprungliga Palestina och hit har Israel flyttat 450000 bosättare och för varje dag utvidgas processen,” säger en person som sett detta med egna ögon. Sedan stänger man in det Palestinska folket i ett jättelikt koncentrationsläger. Man stänger av el och vattentillgång man förhindrar medicinsk utrustning och förnödenheter att nå de instängda. Sedan skjuts det en och annan hemmagjord raket över till den Israeliska sidan. Sedan smugglas livsförnödenheter och för all del också vapen genom tunnlar från Egypten. Man hävdar Israels rätt att försvara sig men i så fall har också det Palestinska folket också rätten att försvara sig. Men de har inte den högteknologiska vapenarsenal som Israel har tillgång till i många fall made in USA. De kan inte beskjuta den Israeliska befolkningen med t.ex vit fosfor som nu har drabbat den palestinska civilbefolkningen.

Jag läste en insändare i Östran där skribenten ställde frågan ”görs det skillnad på vilka länder som ockuperar och vilka ockupanterna är?” Ja, det gör det. Hon ställde också frågan. ”Varför skjuts det raketer?” I våra medier har rapporteringen om vad som händer i det ockuperade Palestina varit obefintlig. År 2001 låg det dokument på dåvarande regeringens skrivbord. Det var en rapport av två svenska jurister som besökt israeliska fängelser och bevittnat rättegångar mot palestinska barn en del så små som åtta år gamla. De kunde berätta om el-tortyr och misshandel och orimligt långa fängelsestraff av dessa barn, vars brott var stenkastning mot Israelisk militär. Men eftersom dåvarande statsministern var pro-israelisk var tystnaden påfallande. Man kan fylla sida efter sida med övergrepp begångna av ockupationsmakten Israel. En tioåring skjuten av stridsvagnseld på grund av att han ”trotsade” utegångsförbudet. En mor och hennes tre barn av samma orsak. En sjuttonårig yngling togs in på förhör. Han återbördades till sina föräldrar utan de livsviktiga organen lever och hjärta. Förmodligen var det någon rik israel som tyckte sig behöva dem bättre. En trettonårig flicka sprangs ikapp av en israelisk officer. Han tog upp sin pistol och sköt henne genom huvudet. En nioårig flicka ihjälskjuten för att hon lekte för nära den mur som delar Israel och Palestina. En far försökte med sin kropp skydda sin son men soldaten trängde sig emellan väggen och fadern och dödade barnet medan fadern tilläts leva. Det är ondska. Detta skedde inte under krig utan under ockupation. Precis på samma sätt behandlades barnen till misstänkta motståndsmän i Irak av USA:s armé. Hundratals barn hölls inspärrade i ett läger många så unga som sju åtta år. När jag fick vetskap om detta kontaktade jag internationella människorättsorganisationer som väl kände till förhållandena men de hade inte mandat att ingripa. Det hade däremot internationella Röda korset men de förhindrades av ockupationsmakten att besöka dessa läger. Att behandla oskyldiga så framför allt barn är ondska. Sionisterna livnär sig av ondska. Att förtiga detta som våra medier gör är näst intill ondska eller kanske det är feghet.

Hamas beskylls för att ha brutit vapenvilan. Det gjorde de också med media glömde bort att förmedla att innan hade sex Hamasanhängare dödats av israelisk militär. Det är mycket våra media ”glömmer” att rapportera.

(Leif Erlingsson skriver om medias glömska.)

Det senaste är att USA planerar oprovocerade kärnvapenanfall mot Iran. Intelligentsian tycks liksom de svenska nazi-medlöparna under Hitler-tyskland helt förhäxade, nu av USA. Augustinumret av The American Conservative innehåller en notis om att USA:s strategiska kommando håller på att planera för oprovocerade kärnvapenanfall mot Iran. ("The American Conservative", s 27, 1 augusti 2005.) Uppgifterna har läckt från flera högre Amerikanska Flygvapenofficerare, som är helt chockerade över vad det är de håller på att göra, men som (fegt) inte är beredda att offra sina karriärer genom att komma med invändningar den officiella vägen.

Räkna inte med att den svenska medlöparpressen kommer att skriva om det. De är fäaktigt undergivna i sitt kryperi och följsamhet till "Den Nya Ordningen" i USA och annorstädes. Kända intellektuella i Sverige som jag är i kontakt med anser att förklaringen helt enkelt är onödigt höga löner som de ansvariga svenska mediaarbetande har getts, vilket gör dem till "presstituerade". De riskerar inte sina fina förmåner och att kunna försörja sin familj så flott genom att gå och bli hederliga. Hederlighet lönar sig inte, är mottot i dag. Liksom efter nazi-tiden kommer vi att få gå till räkenskap med medlöparna och fosterlandsförrädarna en dag, för deras förräderi. Fast javisst-ja, det var väl det vi i Sverige aldrig gjorde?

Och om inte sionisterna i USA startar detta kärnvapenkrig har sionisterna i Israel sagt att de kommer att bomba Iran med kärnvapen. Israel har egna kärnvapen men som om det inte räcker har USA tidigare överfört tonvis med så kallade mini-nuces till Israel för just detta ändamål. Det är ondska. De onda har stulit makten och våra regeringar och säkerhetstjänster böjer sig som strån i vinden och låter sig manipuleras av de lögner som mörkermännen och deras lakejer sprider.

Astrid Boman


Länktips

www.palestinethinktank.com



Rapport: Amerikanska vapen på väg till Israel

Enligt Michel Chussodovski har ett grekiskt rederi fått i uppgift av
Pentagon att transportera 3000 ton "udda" ammunition.

Enligt samma källa rör det sig om en hel del ammunition som vi i Sverige skulle kalla raketer och robotar.

Bifogar pdf av artikeln som i original finns här:
http://globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=11743

Reuters har också kommenterat detta. Enligt deras källa är inte denna
leverans kopplat till händelserna i Gaza även om avtalet om transporten
undertecknades den 30 dec. Leverans senast den 25 jan. Ytterligare
en leverans i slutet av månaden.

Storleken på nästa leverans har uppgivits till 1000 ton.
En specialist på denna typen av frakter med militärmaterial säger att
denna förfrågan är synnerligen ovanlig under senaste åren.

Enligt Russia Today förnekar Pentagon att detta skulle vara ammunition
för Israels räkning. Istället är det så att det är USA:s egen
ammunition som kommer att flyttas från Greklands hamn i Astakos tills
hamnen i Ashdod.
USA har lagringsplatser lite runt om i världen för att kunna användas
med kort varsel. Experter menar att det är en ovanlig tidpunkt att
flytta runt ammunition.

Enligt samma källa anlände en ännu större leverans i slutet av december.
I den sändningen skulle ett mycket stort parti med laserstyrda bomber
ingå.


Är detta bara fråga om ammunition så är det rätt mycket sådan vara.
Kan man misstänka att denna last flyger i luften innan den når fram??
Ifall detta händer blir USA direkt inblandat eftersom det är en
interntransport av krigsmateriel. Grekland som hållt sig i skymundan
kommer naturligtvis att vara ledsna för att deras civila fartyg sjönk.
False flag någon..

Enligt ryska källor (dom har faktiskt journalister på plats), sänder
Israel störsändningar på HAMAS Al AQSA Channel.
Man uppmanar Hamas/Gaza att ge upp..
http://www.aqsatv.ps/arabic/index.asp

Bland annat meddelade man att man tänkt att dra in ytterligare
stridsvagnar i zonen. Det löftet höll man och gjorde så för någon timme
sedan, synd.
Israel har enligt AlJazeera bekräftat att kriget nu går in i fas 3 och
att man nu tänker ta hela Gaza city.

Egyptiska ambassader runt världen översvämmas av folk som vill
ta sig dit och fightas för palestinierna.
I iran har över 70000 anmält sig som frivilliga efter ett studentupprop.
Ayatollah Khamenei har dock förbjudit alla frivilliga att lämna landet,
i gengäld har han sagt att Iran kommer inte att låta något hindra dom
att stödja palestinierna på alla sätt dom kan tänkas behöva.

Tyska utrikesministern Minister Frank-Walter Steinmeier har gått handelserna
i förväg och vänder sig nu till Obama med en vädjan att
acceptera Medvedevs förslag om gemensamma ansträgningar som
att minska antalet "vapenhärdar" i världen. Europa kan inte
vara utan rysslands vänskap i frågor som rör säkerhet, nedrustning
och internationell terrorism säger han.
Kanske tänker han på lagen som trädde i kraft 1 januari då det blev
förbjudet att prata ryska inom offentliga byggnader i Litauen (30 % talar ryska).
Samtidigt som man nu väntar på dom amerikanska raketerna.

Allt fler bedömare menar att dom händelserna som utspelas i Ukraina
ingår i samma spel. Gasen är nu på nytt stängd till Europa sedan någon timme efter Ukrainas sista utspel.

Olja Bensin diesel har gått upp för oss konsumenter...samtidigt har
marknadspriset gått ner från 90 dollar i november (det som vi tankade vid jul) till runt 43 dollar.
Man förklarar detta med palestina konflikten.
Möjligt att man hellre vill åka runt Afrika istället för Zueskanalen.
Men idag kan man hyra en oljetanker med besättning för 3000 dollar/dygn
jämfört med 30 000 i juni.

LB









den 10 januari 2009

Lasse Wilhelmsson: Lägg ner Israel!

Det är nog nu. Gaza är droppen. Palestinierna är symbolen för den kamp som världens folk för mot USraels nykoloniala krig. Sionismens mål kan inte genomföras utan folkmord. Den judiska staten förutsätter en rad brott som finns definierade i FN:s konvention mot folkmord, antagen av Generalförsamlingen den 9 december 1948. Där sägs följande:

Artikel II: I denna konvention förstås med folkmord envar av följande gärningar förövad i avsikt att helt eller delvis förinta en nationell, etnisk, rasmässigt bestämd eller religiös grupp såsom sådan nämligen,
(a) att döda medlemmar av gruppen;
(b) att tillfoga medlemmar av gruppen svår kroppslig eller själslig skada;
(c) att uppsåtligen påtvinga gruppen levnadsvillkor, som äro avsedda att medföra dess fysiska undergång helt eller delvis;
(d) att genomföra åtgärder, som äro avsedda att förhindra födelser inom gruppen;
(e) att med våld överföra barn från gruppen till annan grupp.

Det innebär att åtminstone rekvisiten a, b och c är uppfyllda och det räcker med ett av dessa för att det skall var folkmord. Här bör särskilt nämnas den omfattande etniska rensningen av palestinier 1948 som Ilan Pappe så utförligt dokumenterat, som var ett resultat av en mycket omfattande planering, den så kallade plan Dalet.

Sionismens kolonisationsprojekt har pågått över två sekelskiften. Det är en myt att det överhuvudtaget skulle kunna gå att upprätta en judisk stat i Palestina utan ett folkmord på palestinierna. Folkmordet är inbyggt i sionismen, det är dess innersta kärna. En judisk stat förutsätter en kraftig judisk majoritet och den kan inte åstadkommas utan fördrivning av dem som bebodde landet. Resultatet ser vi nu i ett rasistiskt apartheidsystem som skiljer på judar och icke-judar i själva Israel, i Muren, i palestinska flyktingläger i närområdet och som “facts on the ground” som de fyra kartorna illustrerar – och nu i Gaza.

Det är nog nu. Det är mer än nog.

En så kallad tvåstatslösning innebär att folkmordet legitimeras i efterhand, då en sådan lösning förnekar de fördrivna palestinska flyktingarna deras oförytterliga rätt att återvända i enlighet med FN:s resolutioner.

Det finns bara en lösning. En demokratisk stat mellan Medelhavet och Jordanfloden. Inom ramen för en sådan grundprincip kan de närmast berörda diskutera olika former av övergångslösningar och en tidplan för genomförandet av dessa.

En del menar att detta är orealistiskt på grund av det hat som skapats mellan palestinier och judar. Men då får de som genomfört kolonisationen, landstölden och folkmordet flytta någon annan stans, om de inte vill leva i fred och som jämlikar med sina “offer” i deras hemland. I Algeriet åkte de franska kolonisatörerna hem. I Sydafrika valde de flesta att stanna kvar.

Israel av idag är en entitet med försumbar legitimitet såsom stat i landet Palestina, vilket framgår av artikeln Israel bör uteslutas ur FN? Det finns klent stöd för påståendet att Israel är en FN-skapelse. Det finns ingenting som talar för att denna entitet någonsin kommer att kunna fungera i enlighet med FN-beslut och internationell rätt, eller existera i fred med sin omgivning. Tvärt om.

Israel är i dag det största hotet mot en fredlig värld och sionismen den ideologi som i första hand rättfärdigar USraels nykoloniala krig med hänvisning till Holocaust och “antisemitism”.

Befria Palestina – hela Palestina!
Må Gaza bli Israels grav.

Täby den 10 januari 2009

Lasse Wilhelmsson, f d kommunalpolitiker, frilansskribent, debattör och Palestinaaktivist, en av Sveriges kunnigaste och frispråkigaste kritiker av sionismen.

Tips:

Den israeliska parantesen av Jan Myrdal

Jan Myrdal: Om israelerna inte är kloka som de Klerk kommer de att gå under