Sidor

torsdag 4 juni 2009

Mårten Edh, Promoe, undrar vad politikerna vill göra åt högerextremism i Europa.

Promoe frågar om högerextremism








http://www.youtube.com/watch?v=UhrDlknQkjM

Av: Kristina Lindquist

Så ska nät-integriteten värnas i EU


Ökad övervakning och straff är två ledord i EU när det gäller nya lagar och lagförslag för att kontrollera internets användare. Därför kräver nu de svenska kandidaterna, från både höger och vänster, ett helhetsgrepp där dessa lagar vägs mot den enskildes integritet.

http://www.arbetaren.se/articles/inrikes20090603-2


Av: Eva-Britt Svensson

Eva-Britt Svensson (v) om samarbete med Israel och Marocko






http://www.youtube.com/watch?v=DmZhyqrvYPg&NR=1

Vänsterpartiet offentliggör nu ersättningarna från EU-parlamentet


Vem blev rik i EU-parlamentet?


Eva-Britt Svensson har fått åtta och en halv miljon kronor som ledamot i EU-parlamentet. Hon lever på en vanlig lön och ger bort resten. Men vad har de andra partiernas ledamöter gjort med sina pengar? Vilka blev rika på väljarnas förtroende?

http://www.vansterpartiet.se/index.php?option=com_content&view=article&id=2278:vem-blev-rik-i-eu-parlamentet&catid=22:nyhet&Itemid=799

Av: Petter Larsson


Svettig kväll om islamofobi


Malmö målas ofta upp som en multikultigetto, där sharialagar förbereds och illasinnade islamister intrigerar i källarmoskéerna. Att prata islamofobi här drar masspublik. Det är en knökfull och svettig måndagkväll på Inkonst. Vi får byta till en större lokal innan Andreas Malm, vars bok Hatet mot muslimerPernilla Ouis, Lars Åberg och Per Svensson. (Atlas) föranlett debatten, får ta sig an tre av sina Sydsvenskankritiker,

Tre mot en visar sig vara orättvist – mot de tre.

http://www.aftonbladet.se/kultur/article5292380.ab

Av: Daniel Åhlin


EU-valet kan ge tyngd åt SD



I skrivande stund turnerar Sverigedemokraterna land och rike runt i hopp om att komma in i EU-parlamentet. Men vad vill SD egentligen åstadkomma, i ett enligt dem själva överstatligt parlament? Arbetaren granskar det främlingsfientliga partiets EU-politik.

http://www.arbetaren.se/articles/inrikes20090603-4


Av: Anna-Klara Bratt

En anarkists bekännelse


På söndag är det val till EU-parlamentet. Från borgerliga Sydsvenskan till Arbetaren har ledarssidorna varit samstämmiga: Gå och rösta. I några avseenden tycks medierna ha varit mer engagerade än de kandiderande partierna. I lördags skrev exempelvis Anna Dahlberg i Expressen att ”EU-valet svänger”. I Aftonbladet gick Helle Klein steget längre och talade om ”EU-valrörelse i hänryckning”. Det är väl kanske att ta i, även om miljöpartisten Carl Schlyter fullkomligt brinner av iver när han håvar upp framtidens glödlampa ur fickan i Svt:s EU-debatt.


http://www.arbetaren.se/articles/ledare20090603

Människorättsaktivist

Osäkert läge för Rabab Amidane


Den västsahariska människorättsaktivisten Rabab Amidane, som nyligen besökte Sverige (se Arbetaren 20/2009), har ännu inte kunnat återvända till Västsahara av säkerhetsskäl, enligt uppgifter från Nätverket för ett fritt Västsahara. Enligt nätverket befinner hon sig i stället i Marocko.

http://www.arbetaren.se/articles/utrikes20090603-5

Skrivet av Lennart on June 4, 2009

Den amerikanska pressen om President Obamas historiska tal i Kairo


President Obama har alltså talat till den muslimska världen och hans tal återfinns in toto på den här länken.

http://www.usablogg.org/2009/06/04/den-amerikanska-pressen-om-president-obamas-historiska-tal-i-kairo/