Sidor

måndag 11 maj 2009

Av: Björn Elmbrant Redaktionsmedlem Dagens Arena


Laga pensionsläckan

Vad gör man om båten är på väg sjunka? Låtsas man som ingenting? Naturligtvis inte. Man försöker rädda sig. Riksdagsdebatten i fredags om det läckande svenska pensionssystemet visade på en bedrövlig oförmåga att handla.

http://www.dagensarena.se/text/2009/05/laga-pensionslackan

Av: Maria-Pia Boëthius



Har vi idéer som bär?


Ledarskribent på ETC.nu. Varje vecka skriver hon om världen och våra liv. Och om mediernas helt andra berättelser.

Den senaste tanken är att vänstern hamnat i postrevolutionär melankoli eftersom den underbara framtiden inte infann sig. Att allting ansågs möjligt på 1970-talet, och att vänstern trodde på en ostoppbar utveckling, men att den nu hamnat i bitter kritik istället för att måla upp visioner av framtiden. (Själv har jag aldrig trott något annat än att vänsterns idéer kommer att kräva tid, lååång tid.) Så det där tycker jag är både sant och osant.

http://www.etc.se/kronika-maria-pia/

Av: Kristina Hallberg Vänsterpartiet Falkenberg

Vi var inte eniga


Rie Boulund, socialnämndens moderata ordförande, hävdade i torsdagens HN att socialnämnden i Falkenberg varit enig om att lägga ut stora delar av handikappomsorgen på entreprenad. Som representant för Vänsterpartiet har jag aldrig varit enig om beslutet att konkurrensutsätta offentlig verksamhet.

http://hn.se/asikter/ordetarfritt/1.462536

Av: Lennart Ferm

Personalen kan verksamheten


Kommentar. ”Snålheten bedrar visheten!”

Ovanstående gamla ordspråk stämmer i dag in på socialnämnden agerande beträffande utförsäljningen av dagcenterverksamheten.

Den grupp på dagcenter som hade kunnat tänka sig att ta över ansvaret för verksamheten i form av ett personalkooperativ, har stor kännedom om verksamheten, ”brukarna”, arbetstagarna och lämnade säkert det mest realistiska budet. Då hade även alla våra skattepengar stannat i kommunen.

Nu är risken stor att för att det skall bli så stor vinst som möjligt att det går ut över kvalitén och vinstpengarna går ut ur kommunen.

Och till sist, vart tog den så omtalade valmöjligheten vägen?

Lennart Ferm

http://hn.se/asikter/ordetarfritt/1.462535