Sidor

torsdag 15 oktober 2009

Brave New Foundation

Afghan Refugees get relief, thanks to you





Posted by robertgreenwald on October 15th, 2009

http://rethinkafghanistan.com/blog/?p=889 

Av: Jan Melin

Google och Al Gore
i gemensam klimatkamp 


Temperaturförändringar i Google Earth.

 

Skogsbrand på Madagaskar från Google Earth.

Google tar hjälp av Al Gore för att beskriva klimatförändringarna. I Google Earth visas hotet i videor och interaktiva animationer.

 

Av: Jonas Blomquist /MiniMedia

Uppfinningen som kan sänka din elräkning

LTH-studenten Sofia Olsson har skapat en vertikalaxlad vindturbin – som är avsedd för privata hushåll. Och kan sänka din elräkning. – Det finns en stor efterfrågan, säger Olsson till Nyteknik.se.
 

 

Röda Malmö En blogg med underifrånperspektiv

Seger för Bananas 



Dole drar tillbaka sin stämning mot Fredrik Gertten och Margarete Jangård och deras film "Bananas!". "Dole har tagit beslutet i ljuset av den oro kring yttrandefriheten som har uttryckts i Sverige", skriver Dole i ett pressmeddelande.

- En fantastiskt positiv nyhet. Det är tack vare det stöd vi fått, säger Fredrik Gertten till TT Spektra. - För oss har ju stödet från folk, att de skänkt oss pengar och uppmuntring varit avgörande. Också riksdagsledamöternas engagemang i frågan har ju gjort att trycket på Dole ökat, säger Fredrik Gertten.


Grattis! säger jag och säkert väldigt många andra.

Premiären fredagen den 9 oktober på Spegeln i Malmö av Fredrik Gerttens dokumentärfilm Bananas var utsåld i två salonger!

Följ utvecklingen på Bananas The Movie 


http://rodamalmo.blogspot.com/2009/10/seger-for-bananas.html



 

Av: Anna Hellgren Redaktionsmedlem Dagens Arena

(S)var på tal

I senaste numret av tidskriften Arena berättar fyra ledande socialdemokrater om hur de ser på framtiden, delvis som svar på kritiken mot oppositionens brist på visioner och framtidsplaner.


Av: David Hare


”Åtminstone vet jag nu varför muren är rest. Israelerna vill avskilja sig från människor som sätter upp affischer på Saddam Hussein. Vem klandrar dem? Eller – vänta lite, den gamla gåtan – sätter de upp affischer på Saddam Hussein bara för att någon reste en mur?”
Mur är en märklig och personlig reflektion över livet på båda sidor om muren
i Israel. Och en frustrerad jakt på murens filosofi.


http://www.stadsteatern.stockholm.se/



Av: Rebecka Bohlin

Förvånande tystnad


Björn Söderberg visste att det kunde vara farligt att stå upp mot nazister. Han gjorde det ändå. För detta blev han mördad av nazister.


I måndags var det 10 år sedan mordet. I Stockholm var vi drygt 600 personer som samlades för att minnas hans gärning och det brott han utsattes för. På flera andra orter i landet samlades hundratals människor i värdiga minnesstunder.


 

Av: Anna-Klara Bratt

Kvinnorna som det offentliga glömde

Det är nästan som en skräckfilm – hanteringen av långtidssjuka och förtidspensionerade, företrädesvis kvinnor, från krisåren på 1990-talet. Det är som försämringar och neddragningar förföljer denna grupp. Inte en rättighet tycks gälla dem. Tvärtom förändras systemet kontinuerligt så att man garanterat varken lyssnar på eller hjälper dessa kvinnor. När drygt 50000 personer riskerar att sparkas ut från Försäkringskassan vid årsskiftet är det varken första, andra eller tredje gången man inte lyssnar eller hjälper, utan fjärde.

http://www.arbetaren.se/articles/utrikes20091014-4