Sidor

torsdag 25 juni 2009

Skrivet av Gilda Melodia 2009-06-24



Skändningen av Neda, vändpunkten för Iran

Kvinnorna. De mördar dem, de slår dem, de fängslar dem. Men kvinnorna, de fortsätter att kämpa. Neda 16 år, blev mördad av en regim som nu börjar frukta för sin egen existens. Videoklippen har via YouTube nått hela världen. Neda har blivit som Jan Palach i Prag 1968, en hjälte för frihet inte bara en martyr för Allah.

Neda 16 år, mördad på gatan, är revoltens symbol. Hon faller ned, ett skott i hjärtat, blodet sprutar först från näsan, sedan från munnen och öronen, ögonen upp och nedvända mot himlen. Slöjan faller, precis som den mörka klädnaden som islam tvingar henne in i, och alla kan se att hon bär jeans, T-shirt och tennisskor. Hon blev i våra ögon en av våra döttrar och systrar.

Innan jag försöker fördjupa mig i det som den här döden kan betyda för Iran, vill jag försöka samla all information jag har fått.

http://tidningenkulturen.se/index.php/nyheter-mainmenu-53/utrikes-mainmenu-48/4691




Skrivet av Lennart on June 25, 2009


Min är större än din: 32GB - minnespinnespinnarna växer.


Det var fars dag här förra veckan så mina tre barn gick samman och köpte mig en ny minnespinne. Men det var inte vilken minnespinne som helst utan en på hela 32GB, dvs gigabytes! Det var inte så länge sedan diskarna inte var större än så.

http://www.usablogg.org/2009/06/25/min-ar-storre-an-din-32gb-minnespinnespinnarna-vaxer/

Repower America

Clean energy bill needs our support








Any moment now, the House will be voting on the boldest attempt to rethink how we produce and use energy in this country. The bill's passage is not assured. Call your Representative today.

http://www.repoweramerica.org/page/s/agacesreportcall