Sidor

söndag 7 februari 2010

Schlagern tydligen viktigare än kriget | Johanne Hildebrandt | Kolumnister | Nyheter | Aftonbladet

Schlagern tydligen viktigare än kriget | Johanne Hildebrandt | Kolumnister | Nyheter | Aftonbladet

ETC.se: Myten om de dyra sjuka

ETC.se: Myten om de dyra sjuka

Av: Mattias Pettersson

De har råd med ökade löner

 
Nollbud på grund av ekonomisk kris är arbetsköparnas stridsrop i avtalsrörelsen. Krisavtalen behövdes för att rädda jobben! Det gäller arbetare och tjänstemän, men inte direktörer.
Enligt en färsk undersökning i Dagens Arbete har direktörerna i industrin höjt sina månadslöner med nästan 50000 kronor på två år medan industriarbetarna under samma period fick nöja sig med 1600 kronor. Arbetsköparorganisationen Teknikföretagens förhandlingschef Anders Wiehe har själv höjt sin inkomst med 41 procent på två år, från en månadslön på 110 000 till 155 000 kronor.

 

Skrivet av Anders Utbult

 

Februari 6, 2010 - Klapp på huvudet på "Verklighetens folk"

NOTIS. Paternalismen flödar när Göran Hägglund ska besöka "verklighetens folk" i Södertälje, framför Dagens Industris reporter. I en helt genomsnittlig familj möter Hägglund vanligt folk som tycks tycka om och instämma i hans gammelkonservativa politik (detta kan dock ha lite att göra med att familjen är handplockad av ett lokalt kristdemokratiskt kommunalråd).

Många vill säga sitt till socialministern, något han finner otroligt gulligt:
”Många har förberett sig väl, några har haft ett papper där de har skrivit upp några punkter. Det är väldigt rörande för mig att de har tänkt att det här ska jag framföra till Göran när han kommer hit”, säger Göran Hägglund.
Artikeln innehåller också veckans fun-fact: Göran Hägglund hade en taxerad inkomst på 1,43 miljoner 2008 - förmåner exkluderade.

Den innehåller också ett tydligt faktafel - Hägglund uppfann inte begreppet "Verklighetens folk". Det gjorde populisterna i Ny Demokrati redan 1992.
 

Microsoft förbereder ny monsteruppdatering - IDG.se

Microsoft förbereder ny monsteruppdatering - IDG.se

Smartast smartphone vinner - DN.se

Smartast smartphone vinner - DN.se

What really happened
in New Orleans?

What really happened<br> in New Orleans?