Sidor

söndag 19 juli 2009

Skrivet av Lennart on July 19, 2009



Utökade USA-finansierade israeliska bosättninar på Västbanken, del av Obamas fredsplan?


Det verkar allt mer som om president Obama, liksom före honom president Bush, lever i sin egen värld som har mycket litet med verkligheten att göra.

http://www.usablogg.org/2009/07/19/utokade-usa-finansierade-israeliska-bosattninar-pa-vastbanken-del-av-obamas-fredsplan/

Health Care Reform

Weekly Address: Health Care Reform Cannot Wait








The President calls on Congress to seize this opportunity – one that may not come again for decades – and finally pass health care reform: "It’s about every family unable to keep up with soaring out of pocket costs and premiums rising three times faster than wages. Every worker afraid of losing health insurance if they lose their job, or change jobs. Everyone who’s worried that they may not be able to get insurance or change insurance if someone in their family has a pre-existing condition..."

http://www.whitehouse.gov/blog/Weekly-Address-Health-Care-Reform-Cannot-Wait/

Birgitta Elfström

Inte tryggt för romer i Serbien

En av cheferna på Migrationsverket, Ulf Lindh, anser att den romska familjen i Varberg som fått utvisningsbeslut till Serbien kan leva ett tryggt liv där.

http://hn.se/asikter/ordetarfritt/1.526906


Östra Jerusalem

Israel avvisar krav på bosättarstopp


Premiärminister Benjamin Netanyahu avvisade på söndagen USA:s krav på att stoppa ett byggprojekt i östra Jerusalem. Det blir nu allt tydligare att USA och Israel befinner sig på kollisionskurs i bosättarfrågan.

http://hn.se/nyheter/varlden/1.527173


Skrivet av Lennart on July 19, 2009



MobileBeat: App Store eller webbläsare, striden om det mobila Internet avgörs i Silicon Valley


En historisk drabbning om framtidens webb är under uppsegling här i Silicon Valley.

Striden kom ut i det öppna under en paneldiskussion på MobileBeat-konferensen här i San Francisco i förra veckan.

http://www.usablogg.org/2009/07/19/mobilebeat-app-store-eller-webblasare-striden-om-det-mobila-internet-avgors-i-silicon-valley/


Övergreppen i Gaza


Övergreppen i Gaza



Amnesty: 900 civila dödades. Det handlar om Gaza tidigare i år. Expressen skriver: " Enligt Amnesty dödades 1 400 palestinier. Över 900 var civila, cirka 300 barn och 115 kvinnor." I en annan artikel i samma tidning, Krigets ärr läker aldrig, berättar några palestinska kvinnor om sina fasansfulla upplevelser under det israeliska angreppet.

Nya vittnesmål om övergrepp i Gaza är rubriken på Ingvar Perssons ledarkrönika i Aftonbladet. han inleder med följande ord: "Det är nästan så att de numer passerar utan uppmärksamhet; rapporterna om israeliska brott mot internationell rätt. I veckan kom ännu en från den organisationen ”Bryt tystnaden”, som lyfter fram ­soldaternas vittnesmål..."

http://rodamalmo.blogspot.com/2009/07/overgreppen-i-gaza.html

Inte den enda fången


Inte den enda fången


Den nu aktuella amerikanska fången är den första amerikan som blivit fånge i Afghanistan, men han är inte den första som blivit fånge i Afghanistan





Talibanfånge visad på nätet. AB: "Amerikansk militär fördömde på söndagen visningen av en video där en soldat som tillfångatagits av talibanerna visas upp." Det är första gången en amerikansk soldat har tillfångatagits av talibanerna, enligt amerikansk militär i Afghanistan. Militärtalesmannen Jon Stock fördömde omedelbart filmen, som visades på bland annat Youtube. Det handlar om talibanpropaganda som strider mot folkrätten, sade han.

Ja, det är mycket som stridit och strider mot folkrätten i hela den afghanska historien. Jag känner för amerikanska unga personer som lurats till andra sidan jordklotet i tron att de ska göra en insats för mänskligheten och sen råkar illa ut. USA:s anfall på Afghanistan hösten 2001 skedde i strid mot folkrätten och man fick inte heller klartecken från FN för ett sådant anfall.

http://rodamalmo.blogspot.com/2009/07/inte-den-enda-fangen.html

Murders

Murders to prevent leaks






"That gets a little aggressive"

Secret dealings with Iran, Central America drug dealing running, spying on allies with trojan horse software, banking scandals, corruption in the Justice Department, investigative journalists "committing suicide...

If you paid close attention to the yesterday's Chip Tatum interview, you know that there is a structure in place to "neutralize" troublesome people around the world and in America.

The Chip Tatum video:

http://www.brasschecktv.com/page/672.html

Another whistleblower who "slit his wrists" numerous times: Now doctors say that he didn't. He was murdered:

http://rawstory.com/08/news/2009/07/13/doctors-demand-inquest-into-death-of-kelly/


http://www.brasschecktv.com/page/673.html


Av: Anna-Klara Bratt

Helvetesgapet i sommarsverige

DET ÄR NÅGRA ÅR SEDAN det existerade "klyftor" i den politiska debatten. Vänsterpartiet hade tema "Minska klyftan" på en kongress under Gudrun Schyman i början av 2000-talet och "klyftan" mellan etablissemang och politiskt engagerade ungdomar diskuterades flitigt i efterspelet till Göteborgshändelserna 2001. Sedan dess tycks "klyftorna" i samhället ha försvunnit. Kanske beror det på att det i dag är det så stora skillnader att den ene inte längre ser vad den andre gör? Klyftan har gått itu och blivit en ravin, ett avgrundsdjup, eller som det heter på Astrid Lindgrenska: ett helvetesgap.
För medan varsel, brustet socialförsäkringssystem, sönderslagen arbetslöshetsförsäkring och ekonomisk kris ger bekymrade veck i pannorna hos både offer och förövare har medelklassen det bättre än på många år.
Är du både lån- och löntagare har du mer pengar i plånboken än någonsin. Lånet är billigt och skatten är låg. Är du dessutom gift, förälder och villaägare kan du göra avdrag för det mesta i både arbetsliv och privatliv, köpa bensinsnåla bilar på rea och skjutsa ungarna till en finare skola i den nya bilen medan du förfasar dig över att det finns kackerlackor i Rosengård.
Kanske trillar du näringsmättade köttbullar åt barnen, stretchar bort nackbesvären på gymmet och tycker att det är både klimatsmart och ekonomiskt med inhemsk semester i år?

HAR DU HAMNAT på fel sida helvetesgapet är det inte kris utan nöd. Hyran i din hyresrätt ligger fast eller stiger. Halvtidsjobbet har du fått säga upp på grund av de nya reglerna i a-kassan, om du ens hade råd med a-kassa. Jordgubbarna är dyra och på sommarfritids är det så många barn att personalen inte kan lämna gården. Är du dessutom ensamstående med barn ligger du riktigt illa till på arbetsmarknaden och kan varken utnyttja rut- eller rotavdrag, jämställdhetsbonus eller "valfrihetsreformer".
Blir du sjuk är du en fuskare, och har du dessutom ett annat förstaspråk än svenska är du misstänkliggjord direkt. Under alla omständigheter vet du att du tillhör utanförskapet, för kön växer till socialen och socialsekreteraren är irriterad och stressad.
Får du ont i tanden drar du ut den i stället för att rotfylla den. Det blir dyrt ändå. Kanske hittar du utgången köttfärs på Lidl? Fast korven med lite kött och mycket vatten är billigare. Du tar allt du kan hitta med mycket tillsatser och får en halvfull kasse med dig hem i stället för en halvtom. Livet är en fest. Barnen blir glada för chips och du kollar på Sommarunderhållning från Österlen. Det är också det enda du har gemensamt med medelklassen.

MÖTESPLATSERNA ÖVER KLASSGRÄNSERNA är så gott som utraderade. Varken skolan, arbetsmarknaden eller bostadsmarknaden fungerar integrerande och medan pizzerian och campingen är tom i sommarsverige är marinorna och stugorna vid havet fullbokade. Med hjälp av Fredrik Reinfeldt kröner Tomas Ledin medelklassen till kungar och skiter i dem på andra sidan helvetesgapet - de har ju i alla fall inte råd att gå på konsert. I detta har Tomas Ledin faktiskt rätt.
Och lets face it, det är svårt att göra pop av tandvärk och billig korv från Lidl. Enklare då att slå in en kil mellan arbetande och arbetslös arbetarklass. Alliansen kallar det arbetslinjen. Låt oss kalla det helvetesgapet.
Anna-Klara Bratt
ARBETAREN