Sidor

torsdag 9 oktober 2008

Svepskäl förr och nu

Socialdemokratins och miljöpartiets utmobbning av vänsterpartiet fortsätter. I tisdags morse, exempelvis, vägrade socialdemokraternas ekonomiskpolitiske talesperson Thomas Östros delta i en radiodebatt med vänsterpartiets dito Ulla Andersson om partiernas respektive skuggbudgetar. Tidigare har vi hört om mogna politiska strategier som att språkrören vägrar låta sig fotograferas tillsammans med Lars Ohly. Inget möte mellan oppositionens partiledare/språkör har nu hållits sedan i juni, och inget nytt möte är inplanerat.
http://www.arbetaren.se/articles/ledare20081008-2

Nej, det är inte lugnt!

Volvo varslade i går över 3 000 medarbetare, utöver de tidigare avskedandena. Med underleverantörer betyder det kanske 10 000 färre jobb i Väst-Sverige. För några veckor sedan, efter Volvos första varsel, sa Eva Uddén Sonnegård, statssekreterare i arbetsmarknadsdepartementet till Rapport att "arbetsmarknaden går in i ett lugnare skede och det är bra".

Hur kan man säga något så dumt? Hur kan man rusta ner alla tidigare arbetsmarknadsåtgärder, och säga att det är lugnt? Hur lugnt blir det att pressa folk att lämna a-kassan, när 10 000 jobb på ett bräde nu försvinner, och fler varsel är på väg?

http://www.dagensarena.se/text/2008/10/nej-det-ar-inte-lugnt

Propagandaministern och rättvisan


"Det moderaterna tampas med är om vår politik är rättvis eller inte", sa propagandaminister Schlingmann till Dagens Industri och han har rätt.
http://www.dagensarena.se/text/2008/10/propagandaministern-och-rattvisan