Sidor

torsdag 29 oktober 2009

I elfte timmen

SE MIN FILM!







http://ielftetimmen.blogspot.com/2009/10/greenpeace-dumpar-18-ton-kol-vid.html

Av: Björn Elmbrant Redaktionsmedlem Dagens Arena

Möjligheternas land
I Sahlins Sverige kan drömmar förverkligas

De flesta framstegsvänner av olika schatteringar har en gemensam dröm, den om den sociala rörligheten, att vem som helst med två tomma händer ska kunna bli vad som helst. Men vem står upp för detta mål i dag?
I USA är drömmen fortfarande i hög grad närvarande, trots att siffrorna visar att det är en myt. Fattiga amerikanska barn förblir nästan alltid fattiga som vuxna, det slår statsvetaren och ekonomen Daniel Lind fast i den nyligen utkomna boken "Mellan dröm och verklighet".
Det är i stället i de nordiska länderna som drömmen om den sociala rörligheten fortfarande kan förverkligas. Men, som Daniel Lind påpekar, har utvecklingen de senaste 15-20 åren gjort klassresenärerna också hos oss allt mer sällsynta.



Röda Malmö En blogg med underifrånperspektiv

En s-kongress i högerpolitikens tecken

Det är rättning högerut som gäller för Mona Sahlin och partiledningen. Inga krav på förkortad arbetstid. Folk ska jobba längre. A-kassan får inte höjas "för mycket", definitivt inte återställas. Vinst ska vara tillåten i privatiserad skola och vård.
 

 

Av: Bengt Christensen

Pensionärer på krigsstigen 


PRO-pensionärerna i Varberg, närmast Ulla-Britt Radtke, demonstrerade mot orättvis skattepolitik och Folksam som försämrat efterlevandeförsäkringen.
Fotograf: Carin Rudehill
 
http://hn.se/nyheter/varberg/1.622473

 

Av: Karl-Olof Andersson

Korn i kanten 

Tänk vad en solljus dag betyder mycket. Från alla dessa gråa höstdagar blev vi på tisdagen begåvade med en blå himmel och strålande sol.

http://hn.se/asikter/spalten/1.621256