Sidor

torsdag 19 mars 2009

Av: Rikard Warlenius

Vänsterattackerna


Det har gått en tid sedan kriget i Gaza, butiksbränderna i Södertälje och Stoppa matchen-kravallerna i Malmö. Trots att dessa händelser har ytterst lite med varandra att göra förs de samman i den senaste ronden av evighetsdebatten om, typ, vänstern, våldet och antisemitismen. Den fortsätter och fortsätter trots att botten borde vara nådd för länge sedan.

Numera går det att påstå nästan vad som helst om vänstern och få det publicerat i stora svenska medier. Påståenden om judehets, butiksbränder och terrorism slås upp stort, och inte bara i kvällspressen. Den ansedda tidskriften Fokus hade exempelvis rubriken ”Våldet från vänster. Bränderna i Södertälje har lyft vänstervåldet till en ny nivå” i nr 10/2009. Medan polisen fortfarande inte vet vem som tände eld på butikerna i Södertälje har Fokus svaret.

http://www.arbetaren.se/articles/ledare20090318-2




Manifestation.

Manifestation i Stockholm 21 mars kl. 13.00 på Sergels torg


Talare:

Jan Myrdal, författare

Eftikhar Hashem Alhusainy, Irakisk informationsservice-IRIS
Anita Dorazio, Asylkommittén
Dror Feiler, Judar för israelisk-palestinsk fred
Stefan Lindgren, Afghanistansolidaritet

Martin Schibbye, IrakSolidaritet

Konferencier: Olof Buckard

Paroller:
USA ut ur Irak - NU
Stöd Gaza och Palestina - nej till Israels krigspolitik
USA och NATO ut ur Afghanistan – NU


Arr. Nätverket mot krig

مضاهره في استكهولم 21 من مارس الساعه الواحده في ساحه سرغل توري الخطباء

Jan Myrdal, författare

Eftikhar Hashem Alhusainy, Irakisk informationsservice-IRIS
Anita Dorazio, Asylkommittén
Dror Feiler, Judar för israelisk-palestinsk fred
Stefan Lindgren, Afghanistansolidaritet

Martin Schibbye, IrakSolidaritet

امريكا اخرجي من العراق

تضامن مع غزه وفلسطين لا لسياسه اسرئيل الحربيه

امريكا و الناتو اخرجوا من افغانستان

Av: Jon Weman

Regeringen: Ett jobb kostar flera miljoner


Enligt finansminister Anders Borg kostar det staten mellan två och fyra miljoner kronor att skaffa ett enda nytt jobb. Att det är så dyrt är en viktig förklaring till varför regeringen inte vill satsa på att stimulera ekonomin. Men synsättet får hård kritik. – Det vore billigare att anställa de arbetslösa direkt på Finansdepartementet med statsrådslön, säger TCO-utredaren Roger Mörtvik.

Finansminister Anders Borg fortsätter envist att hävda att det bästa sättet för Sverige att möta lågkonjunkturen är att ha statsfinanserna i balans. Senast i Ekots Lördagsintervju den 14 mars sade han att staten ska vara ytterligt försiktig med pengarna och ”inte sprätta iväg dem” på krisåtgärder. Detta samtidigt som de flesta andra industriländer har återgått till en traditionell syn på konjunkturpolitik och nu sjösätter stora stimulanspaket.

http://www.arbetaren.se/articles/inrikes20090318



Av: Johan Erlandsson

Uppror och demonstrationer
på Gotland


I DAG 11:43 Neddragningarna inom barnomsorgen på Gotland har vållat stora protester på ön. På lördag går barnskötarna ut i en stor demonstration.
– Det är helt jävla vansinnigt det som sker, säger Daniel Sundberg, från föräldrarådet Kabyssen, initiativtagare till Föräldraupproret på Gotland.

Som Kommunalarbetaren tidigare har skrivit varslas över 100 kommunalare inom Gotlands barnomsorg. Nu sprider sig alltså protesterna.

http://www.ka.se/index.cfm?c=86993

Av: Devrim Mavi Redaktionsmedlem Dagens Arena


Tänker regeringen se på?

Snart är det dags för nedskärningar i kommuner och landsting igen. Vi som var med på 1990-talet minns hur det var. Stålbadet då gällde främst de offentliganställda. Nu skär kommuner och landsting ner på den vård som knappt har återhämtat sig trots att 15 år har gått. Vad tänker regeringen? Att kvinnor som arbetar inom vården ska betala kostnaderna för skattelättnader och oreglerad finansmarkand, igen?

En sak är säker: om tre av fyra undersköterskor försvinner från ett sjukhus kommer det att märkas i vården. Och det kommer att märkas hos de anställda i form av slitningsskador och stressjukdomar. Det är det ingen tvekan om. Skattelättnaderna för hög- och medelinkomsttagarna tillsammans med ökad arbetslöshet har redan hunnit torrlägga kommunernas och landstingens ekonomi. Det är varken överraskande eller nytt att varslen inom vården och omsorgen kommer nu. Men det är definitivt oacceptabelt.

Tidningen Kommunalarbetaren skrev tidigare i veckan att sjukhusen i Västernorrland drabbas av stora besparingar. På Örnsköldsviks sjukhus förväntas tre av fyra undersköterskor förlora jobbet. Även sjukhusen i Sundsvall, Härnösand och Sollefteå drabbas av sparkrav. Bara under årets första två månader varslades 1 800 anställda på landstingen om uppsägning.

http://www.dagensarena.se/text/2009/03/tanker-regeringen-se-pa



Det Progressiva USA

Starta din egen biodling i Silicon Valley eller San Francisco








http://www.usablogg.org/2009/03/18/starta-din-egen-biodling-i-silicon-valley-eller-san-francisco/