Sidor

lördag 11 oktober 2008

KRISEN GER OSS MÖJLIGHETER


Trots allt negativt är det som nu skett förmodligen det bästa som kunde hänt. Vi har ett sjukt system och våra politiker har inte velat acceptera detta, eller ens att de är ansvariga.
Dennis Pamlin,
Global policy rådgivare på WWF och som skrivit boken ”En globalt accelererad ekonomi – våra möjligheter att styra kapitalflöden i en globaliserad tid”

http://www.etc.se/veckans_ledare/18616/krisen-ger-oss-moejligheter

The Fascist Blueprint

It can happen here

Naomi Wolf
It not only can happen here, it is happening here.

Mussolini created the blueprint (with inspiration from Lenin), Hitler elaborated on it, Stalin studied Hitler...

Here's how it works (notice how many Bush & Co. is using now.):

1. Invoke a terrifying internal and external enemy

2. Create a gulag

3. Develop a thug caste

4. Set up an internal surveillance system

5. Harass citizens' groups

6. Engage in arbitrary detention and release

7. Target key individuals

8. Control the press

9. Dissent equals treason

10. Suspend the rule of law

Wolf's conclusion? Impeachment of Bush and Cheney is not enough. Prosecuting (and jailing) them for crimes committed is the only rational solution.

Share this video widely.
http://www.brasschecktv.com/page/177.html

Mona Sahlin förråder fackföreningsrörelsen

Efter ett extramöte i den socialdemokratiska riksdagsgruppen 2 oktober uttalade sig Mona Sahlin i Sveriges Radio 3 oktober för ”ett snabbt ja till EU:s omstridda Lissabonfördrag”. Hon uttalade sig efter att en grupp om minst tio riksdagsmän förklarat att de kommer att säga nej till fördraget om inte fullständiga garantier för det svenska kollektivavtalssystemet föreligger. Bland dessa återfinns två tidigare ministrar Leif Pagrotsky och Morgan Johansson samt Bo Bernardsson, Peter Hultgren och Börje Vestlund. Även Byggnads ordförande Hans Tilly har idag krävt att den socialdemokratiska riksdagsgruppen skall säga nej till Lissabonfördraget.
http://www.nejtilleu.se/

Be om ursäkt, Bildt!

Att Carl Bildt jämförde Rysslands intervention i Sydossetien med Hitlers annektering av Sudetlandet 1938 var inte särskilt välbetänkt. Det finns ju ingen historisk relevans i en dylik jämförelse. Och varför kränka landet som förlorade 20 miljoner människor i kampen mot nazismen? Det var faktiskt Georgien och president Micheil Saakasjvili som utlöste kriget genom ett massivt anfall på Sydossetien. Återstår nu att se om Bildt har styrkan att ta ett steg tillbaka och be Ryssland om ursäkt för övertrampet.
Peter Berg von Linde

GIVE BARACK A DAY


http://my.barackobama.com/page/content/4days