Sidor

torsdag 22 oktober 2009

Av: Bengt Nilsson

Visa empati för både människor och djur 

I vissa politikers och journalisters/ledarskribenters värld sägs och skrivs det att människan måste prioriteras före djuren när diskussionen om djurs rättigheter kommer upp.
Det finns de som menar att ett engagemang för djuren i förlängningen skulle innebära en devalvering av människovärdet och detta antagande, menar jag, är fullständigt felaktigt.

 

Av Magnus Höij

"Google Wave kommer att överraska oss alla"

Google är helt fokuserat på realtidswebben, och lanseringen av Google Wave öppnar dörren för ett helt nytt sätt att arbeta. Det säger Vint Cerf, Googles teknikchef, på Sverigebesök.

http://www.idg.se/2.1085/1.262840/google-wave-kommer-att-overraska-oss-alla 

Av Michael Jenselius

"Google planerar ny musiktjänst"

 

Röda Malmö En blogg med underifrånperspektiv

Biljana och islamofobin


Biljana Plavšić var president för den bosnienserbiska utbrytarrepubliken Republika Srpska mellan 1996 och 1998. Hon åtalades 1998 inför ICTY för folkmord, brott mot mänskligheten och krigsförbrytelser. Åtalet innehöll sammanlagt 8 punkter.
 

 

Av: Rikard Warlenius

EU spelar SD i händerna

För två år sedan gjorde Dagens Arbete en granskning av Sverigedemokraternas arbetsmarknadspolitik. Den var då av närmast nyliberal karaktär; SD ansåg att ”facket fått allt för stort inflytande” och att lagarna om anställningsskydd och medbestämmande skulle urholkas. Partiets arbetsmarknadspolitiske talesperson Per Björklund grillades vidbränd av tidningens reporter Anna Tiberg, han sade bland annat att Byggnads ”slog till med väl hårda metoder” mot Laval i Vaxholm. Granskningen blev omdebatterad, inte minst eftersom unga, manliga industriarbetare med facklig medlemsbok tillhör de grupper som i hög grad röstar på SD.
Några veckor efter publiceringen kom EG-domstolens utslag i Laval-målet och debatten försköts från att handla om Byggnads ”maffiametoder” till den svenska modellens överlevnad. Eftersom annan Sverigedemokratisk politik främst tjänar funktionen att ge legitimitet åt deras rasistiska invandringspolitik aviserade partiledaren Jimmie Åkesson raskt en kursändring.

 

Av: Björn Elmbrant Redaktionsmedlem Dagens Arena

Vilken bubbla brast?
För en månad sedan kom statsminister Fredrik Reinfeldt ut från EU:s toppmöte i Bryssel och sa de bevingade orden:
- Som jag ser det, sprack bonusbubblan i kväll.

Veckan efter reste Reinfeldt som EU:s ordförande till G20:s toppmöte i Pittsburgh. Därifrån kom han ut och förklarade för pressen att mötet varit en stor framgång för Sverige och för EU i frågan om bonusar på finansmarknaderna:
- Vi välkomnar väldigt mycket slutsatstexterna som de nu ligger.

Men Svenska Dagbladet kunde häromdagen berätta hur de texter ser ut som har tagits fram av Financial Stability Board, som har fått G20:s uppdrag att utforma de nya reglerna. Där står det att för högre bankchefer och andra anställda gäller att "en betydande del av ersättningen skall vara rörlig". Det vill säga, precis tvärtom mot den triumf i kriget mot bonusarna som Reinfeldt proklamerade.



Av: Anders Lindström

SD-ordförande lämnar partiet 

Turbulensen inom Sverigedemokraterna i Falkenberg fortsätter. Nu hoppar den lokale ordföranden, och även kassören, av sina uppdrag, och lämnar par­tiet. Partiets stolar i kommunfullmäktige står sedan länge tomma.

http://hn.se/nyheter/falkenberg/1.615148 

Röda Malmö En blogg med underifrånperspektiv

SD:s ordförande i Falkenberg hoppar av


Jimmi Åkessons debattartikel i AB om islam orsakar nu det första avhoppet från Sd

"Ett sådant rasistiskt alternativ vill inte jag stå för", säger Lars-Erik Persson, lokal ordförande för Sverigedemokraterna i Falkenberg som nu hoppar av partiet med omedelbar verkan. Den direkta orsaken är den debattartikel som Jimmie Åkesson skrev i Aftonbladet i början av veckan. "Den förtalar muslimer", säger Lars-Erik Persson till SvD.se.

 

Av: Fredrik Larsson

Sverigedemokrat attackerad i Varberg 

Tre av fyra bultar till samtliga hjul på bilen var avskruvade.
Attentatet mot Sverigedemokraten Erik Hellsborn är polisanmält och rubriceras som försök till misshandel.

http://hn.se/nyheter/varberg/1.615017 

Av: Per Wirtén Redaktionsmedlem Dagens Arena

Offensiv bästa försvar
Alla stora världskulturer har förmodligen varit mångkulturella. När Jimmie Åkesson påstår att multikulti är en postmodern och europeisk idé hugger han därför i sten. Europa var under några decennier under 1900-talet visserligen ett av få undantag. Men priset för försöken att skapa kulturellt homogena nationalstater var förfärligt: terror, folkmord, folkförflyttningar, tvångssteriliseringar och krig.