Sidor

torsdag 13 augusti 2009

Ship to Gaza


Stor kick-off för Ship to Gaza


Den 15 augusti kommer Ship to Gaza Stockholm att ha en stor kick off på Kägelbanan (Södrateatern). Evenemanget börjar kl 15:00 och avslutas kl 02:00.

Seminarier, fotoutställning till musik, dans och fest.

"Ship to Gaza" är ett initiativ för praktisk solidaritet med Gazas befolkning. Så snart det är ekonomiskt och praktiskt möjligt sänds ett fartyg med förnödenheter från Skandinavien via hamnar i Europa och Medelhavet till Gaza. I de hamnstäder som besöks arrangeras kulturella och opinionsbildande evenemang i samverkan med lokala organisationer. I Gaza administreras biståndsmottagandet av partipolitiskt oberoende organisationer.

Vi vill i och med den här galan belysa projektet "Ship to Gaza". Det blir en tillställning med allt från seminarier, fotoutställning till musik, dans och fest.

Galan börjar redan på eftermiddagen (se bifogat program) med tal och föredrag av bland andra initiativtagaren Mattias Gardell, Mellanöstern-korrespondenten Lotta Schüllerqvist (känd från DN), författarna Jonas Hassen Khemiri och Henning Mankell samt förre FN-ambassadören Pierre Schori.

Solidaritetsfesten fortsätter på kvällen med uppträdanden av bland andra Promoe och Veronica Tjerned, Darya & Månskensorkestern och Samson for President.

Kom och lyssna, dansa och visa i praktisk gärning din solidaritet med Gazas folk! Välkommen ombord på Ship to Gaza!

http://www.shiptogaza.se/?q=sv/node/132

Av: Kristina Lindquist

Stort stöd för Ship to Gaza

I spåren av krig och isolering saknar befolkningen i Gaza de flesta resurser. På lördag håller föreningen Ship to Gaza en stödgala i Stockholm för att samla in pengar till ett fartyg som, via hamnar i Medelhavet, ska föra bistånd från Norden till Gazaremsan.

http://www.arbetaren.se/articles/inrikes20090812-2


Av: Anders Svensson

Hycklande om gräddfiler

Det är hyckleri att borgerliga ministrar och skribenter driver på ökade samhällsklyftor och gräddfiler för eliten, men samtidigt tvingar Marianne Samuelsson att avgå bara för att hon faller in i samma beteende. Nog för att landshövdingen ska avgå, men det finns fler som borde göra detsamma, skriver bloggaren Anders Svensson i ett debattinlägg.

För mig är det helt riktigt och helt okej att landshövdingen på Gotland, Marianne Samuelsson, tvingas avgå efter sitt famösa uttalande om att folk ska gynnas på grund av vilka de är, hur mycket pengar de har och vad de har för bakgrund. Samtidigt är det lite uppseendeväckande att borgerliga skribenter är så upprörda över att Samuelsson vill gynna de som likt grädden på mjölken flyter ovanpå, gräddan i samhället.

Anders Svensson bloggar på "Svensson": zaramis.nu/blog


http://www.arbetaren.se/articles/debatt20090812

Av: Rikard Warlenius

Mer tid för liv

Det börjar dra ihop sig till en ny avtalsrörelse, och den lär bli svettig. Inte bara för att 500 avtal som omfattar 3,5 miljoner anställda ska omförhandlas nästa år. Utan främst för att högerregering, lågkonjunktur och stigande arbetslöshet försvagar arbetarsidan.

http://www.arbetaren.se/articles/ledare20090812

Av: Anna-Klara Bratt

Regeringsskifte.nu

Om ganska precis ett år kommer valrörelsen inför riksdagsvalet 2010 att växla upp till slutspurt. Det kan kännas som en lång tid. Lång tid med tanke på hur mycket skada alliansregeringen kommer hinna att göra i sitt envisa uppsåt med att ta från de fattiga och ge till de rika.

http://www.arbetaren.se/articles/ledare20090812-2

Av: Christopher Holmbäck


Stockholm: Protest mot utvisning av irakier


Aktivister tog in sig på den danska ambassaden i Stockholm. Foto: Christopher Holmbäck

Ett tjugotal personer samlades utanför den danska ambassaden på torsdagseftermiddagen för att protestera mot att den danska polisen stormade en kyrka och arresterade 17 irakiska flyktingar natten till torsdag. Internationella flyktingorganisationer menar att Iraks kristna är utsatta för religiös förföljelse och att ingen kristen irakier bör tvångsutvisas.

http://www.arbetaren.se/articles/inrikes20090813

Av: Christopher Holmbäck

”Valet är bara till för att vilseleda”


Människorättsorganisationer bojkottar valet i Afghanistan

Nästa veckas presidentval i Afghanistan är ett stapplande men viktigt steg mot demokrati, menar diplomater från västländerna som stödjer valet ekonomiskt och politiskt. Men kritiker kallar valet för ett meningslöst skådespel, på bekostnad av kvinnorna och demokratin.

http://www.arbetaren.se/articles/utrikes20090812