Sidor

torsdag 8 oktober 2009

Av: Anders Thoresson

Googles mål: en snabbare webb

Snabbare, stabilare och säkrare webbsurf är bra för Google. Därför lanserades webbläsaren Chrome hösten 2008. Ett år senare tycker Googles Mads Ager att företaget har lyckats.


Google vill se fler program på Internet. Grafik: Jonas Askergren

-Vi tyckte att utvecklingen av webbläsare hade stagnerat. Med Chrome vill vi sätta fart på den igen, säger Mads Ager, teknikchef i Chrome-projektet.
En viktig målsättning med Chrome är att Microsoft, Apple, Mozilla och Opera tvingas vässa sina webbläsare.
-För oss är det viktiga egentligen inte vilken webbläsare folk använder. Det viktiga är att webbläsarna är riktigt, riktigt bra. Det primära är att flytta webben som plattform framåt, säger Mads Ager.

 

 

Av: Martin Fredriksson

Hellekant fortsätter kartlägga vänstern 


 

 

 

 

 

Hellekant fotar både personer och tingsrättsprotokoll och lägger sedan upp bilderna på hemsidor som Info14 och Metapedia. Obs! Bilden är Arrangerad.

 

Hampus Hellekant släpptes på villkorlig dom 2007. Han sade sig vilja gå vidare i livet och kom in på läkarlinjen. Men Arbetaren kan nu avslöja att Hellekant aldrig har klippt banden till den nazistiska rörelsen.

http://www.arbetaren.se/articles/inrikes20091008   

 

Av: Bella Frank

Politiker vill frysa Marockos fiskeavtal

Vill se offensiv svensk linje för att stoppa ockupationen av Västsahara


Stefan Sundström, Kajsa Grytt och Melinda Wrede dök upp när Emmaus och Praktisk solodaritet ordnade partidebatt om situationen i Västsahara.

Möjligheten att frysa frihandelsavtalet mellan EU och Marocko så länge Marocko bryter mot de mänskliga rättigheterna bör diskuteras. Det menade Birgitta Ohlsson och Magdalena Streijffert från FP, respektive S, i en debatt om Västsahara i förra veckan.
 

 

 

Av: Mattias Gardell

Obamas svek

I helgen bjöd svenska Muslimska rättighetskommittén in muslimska människorättsaktivister från England för att diskutera kampen för mänskliga rättigheter under det krig mot terror som ännu pågår. Gästerna anlände dagen efter att FRA inledde övervakningen av icke brottsmisstänkta medborgares e-post och mobilkommunikation och timmarna efter att den amerikanska kongressen antagit ett förslag ämnat att förhindra att fångar på Guantánamo förs till Förenta staterna för att få sin sak prövad i oberoende rättegång. ”[De] är terrorister som utgör ett allvarligt och dokumenterat hot mot vår nation”, sade republikanen Harold Rogers som skrivit lagförslaget. Rogers uttalande är ett led i det högljudda offentliga tal som försöker skriva över de fakta som uppdagats vad gäller fångarna på Guantánamo.

http://www.arbetaren.se/articles/ledare20091007 

Av: Anna Hellgren Redaktionsmedlem Dagens Arena

 
SM i människooffer

Med boken De apatiska - makt, myter och manipulation ger Gellert Tamas inte bara upprättelse till alla de barn och deras familjer som misstänkliggjordes under den infekterade debatten kring de så kallade "apatiska barnen" för några år sedan. Framför allt mejslar han fram en skrämmande tydlig bild av det människoförakt som genomsyrade kretsen kring Göran Persson - och hur den utan synliga åthävor offrade såväl människor som vetenskaplighet. Allt för att hålla fast vid en restriktiv asylpolitik och samtidigt mota Sverigedemokraterna i grind inför valet 2006.
Även om Göran Persson och hans famösa migrationsminister Barbro Holmberg numera huserar i den politiska periferin är asyl- och migrationspolitiken på intet sätt fri från deras människoföraktande hyckleri. Fortfarande utvisas ensamkommande flyktingbarn och fortfarande arbetar svenska tjänstemän för att verkställa utvisningar av svårt sjuka, om ni vill - apatiska barn.



Röda Malmö En blogg med underifrånperspektiv

Alliansen gynnar oss inte 


Ser man längre än näsan räcker så är alliansens politik förödande