Sidor

måndag 22 februari 2010

Skrivet av Björn Fridén

 


Februari 22, 2010 - Reinfeldt väljer sina strider

LEDARSKAP. Impopulära frågor som FRA-lagen, försämringen av arbetslöshetsförsäkringen, krisen i fordonsindustrin, utförsäkringen av cancersjuka och ett klimattoppmöte som floppade är snudd på omöjligt att få statsministern att kommentera problemen.

Men när tågen inte går i tid, då kan man räkna med att han är där och berättar hur fel det är! Riktigt ledarskap handlar ju som bekant om att bara synas i bild när det går bra och att plocka den riktigt riktigt lågt hängande frukten.


http://www.alliansfrittsverige.nu/2010/02/februari-22-2010-reinfeldt-valjer-sina.html

Av Per Svensson

Affärer i blod och olja. Lundin Petroleum i Afrika

 

Lundin Petroleum ställs knappast till svars för sina tvivelaktiga oljeaffärer. Det gör inte heller utrikesminister Carl Bildt – även om han borde, konstaterar Per Svensson som har läst reportageboken ”Affärer i blod och olja”.

I morgon hålls riksdagens utrikespolitiska debatt. Carl Bildt presenterar regeringens utrikesdeklaration.
Vad kommer den svenske utrikesministern att säga om Darfur? Om Iran? Syrien? Vad tror regeringen om den demokratiska utvecklingen i putinismens Ryssland? Har Sverige några kommentarer till situationen i Kongo-Kinshasa? Vad anser Bildt om konflikterna på Afrikas horn? Vad tror han om möjligheterna att få den i Eritrea fängslade svenske journalisten Dawit Isaak fri?
Vad Bildt än säger eller inte säger så riskerar han att framstå som hycklare. Det är priset utrikesministern, och i förlängningen Sverige, måste betala för de år han jobbade som lobbyist åt oljefamiljen Lundin.





                           


Dagens Arena | Chocksänkta skatter har gett sämre välfärd

Dagens Arena | Chocksänkta skatter har gett sämre välfärd