Sidor

onsdag 26 augusti 2009

Av: Gudrun Schyman


Kvinnorna betalar din Marsdröm, Fuglesang


GUDRUN SCHYMAN, 61, är talesperson för Feministiskt initiativ och var tidigare partiledare för Vänsterpartiet. I höst ska hon fortsätta att planera för den patriarkala maktordningens totala sammanbrott.
I gårdagens Expressen
kunde vi läsa astronaut Christer Fuglesangs funderingar om framtiden. Han ser framför sig hur Svea Svensson, Sveriges tredje astronaut, rapporterar från en lyckad landstigning på planeten Mars år 2032.

http://www.expressen.se/debatt/1.1683447/kvinnorna-betalar-din-marsdrom-fuglesang

Av: Helene Rothstein Sylvesten

Google röjer bloggares identitet


Bloggerska stämmer Google på 15 miljoner dollar då internetjätten röjt hennes identitet. ”Vi ser en kraftig ökning av det här”, säger Pär Ström vid tankesmedjan Den nya välfärden. ”Den som gör sig skyldig till brott på bloggen kan inte alltid förvänta sig att få förbli anonym”, säger juristen Karolina Lassbo.

http://www.realtid.se/ArticlePages/200908/26/20090826144302_Realtid329/20090826144302_Realtid329.dbp.asp?sAction=lk

Röda Malmö En blogg med underifrånperspektiv


En usel regering


Det är en usel regering vi har i Sverige. Samhället blir sämre, problemen större och orättvisorna ökar. Det är en fortsatt nyliberalt inspirerad politik som lanseras med den nya alliansbudgeten. Fortsatta skattesänkningar som ökar klyftorna, mer till de välbeställda och inget till pensionärer och arbetslösa.

http://rodamalmo.blogspot.com/2009/08/en-usel-regering.html

Av: Anna Hellgren Redaktionsmedlem Dagens Arena


Regeringen och bögdöden

Bögar som hittas slaktade på soptippar med genitalierna bortskurna, andra som torteras till döds genom att de tvingats svälja dos efter dos med laxerande medel efter att deras anus limmats ihop. Hundratusentals människor som lever i ensamhet, där även vardagliga kontakter med andra människor alltid innebär en risk att avslöjas och därmed hamna på listan över tänkbara måltavlor.

Human Rights Watchs rapport "They Want Us Exterminated" - Murder, Torture, Sexual Orientation and Gender in Iraq", visar hur homosexuella män i Irak utsätts för metodiska övergrepp och mord av beväpnade milisgrupper medan polis- och domstolsväsende tittar åt andra hållet. Ändå fortsätter Sverige att utvisa homosexuella irakier.

http://www.dagensarena.se/text/2009/08/regeringen-och-bogdoden




Av: Ulrika Ernström


Sjukhuschef kritiseras för polisanmälan


Efter att en kvinna avlidit på akuten fick läkaren i uppdrag att skriva en avvikelserapport. Då valde sjukhuschef Kristina Wallentin att polisanmäla läkaren för journalintrång. Beslutet får nu skarp kritik.


http://hn.se/nyheter/halland/1.558957