Sidor

onsdag 20 januari 2010

Uppdrag granskning | svt.se

Uppdrag granskning | svt.se

"2000-talets slaveri"




Av: Per Wirtén Ledarskribent Dagens Arena

Ett år med Obama

LEDARE | Publicerad 2010-01-20   1 kommentar

Politisk förändring går långsamt i USA. Systemet är konstruerat för stor tröghet. Ett år med Barack Obama är för kort tid att säga något bestämt. Men amerikanska kommentarer från liberal kant avslöjar en nödvändig tillnyktring av orealistiska förväntningar.
Valrörelsen gav Obama rykte att vara radikal. Alla glömde att han egentligen var den mest försiktiga av demokraternas ursprungliga kandidater. På många sätt påminner han om Tony Blair: kombinationen av goda relationer med finanssektorn och enastående förmåga att ge pressade löntagare politiskt hopp.

 

Av: BE

Alliansen Arrogant

Publicerad 2010-01-18 22:02   2 kommentarer

Lyssnade på Studio Ett från Folk och Försvar. Hur Lars Ohly fick tråkningar för att de rödgröna ska UTREDA värnplikten. Inte en enda fråga till FP:s Birgitta Ohlsson om att alliansen arrogant driver igenom att avskaffa värnplikten, utan att ens försöka hitta enighet över blockgränsen. Om det finns en handfull frågor där sådan enighet är viktigt är det just hur man ser på värnplikten, eftersom en sådan knappast kan återinföras om den väl avskaffas.

BE

skrivet av Björn Fridén



Jaunari 18, 2010 - Obs obs! Nytt ord från högern!

NOTIS. Efter fantastiskt lyckade begrepp som ”vänsterkartellen” och ”sosseriet” lanseras nu nästa stora lingvistiska framryckning:
”genusindustrin”
Det som åsyftas är strävan efter jämställdhet, nu kulminerat i att man uppmärksammar problemen med utbildning som saknar genusperspektiv och saknar litteratur skriven av kvinnor. Detta har förstås retat upp KDU-ordföranden Charlie Weimers så till den milda grad att han insett att befintliga ord inte räcker till utan helt nya krävs. Därav ”genusindustrin”.

Rekommenderad läsning:
http://www.alliansfrittsverige.nu/2010/01/jaunari-18-2010-obs-obs-nytt-ord-fran.html

Ordet är fritt

Läst i HN. Debattartikeln som Bengt Wernersson hade i HN den 8 januari är inte värd att kommentera eftersom vi anser den vara väldigt osaklig och rörig.
Vi ser dock med glädje att Wernersson kritiserar sin egen regering.
Att blanda in oss i artikeln är helt onödigt.


GERRY NORBERG
KERSTIN ZANDER
JANA NILSSON
MORGAN FAGERSTRÖM

Ordet är fritt

Uppgifterna finns i offentliga handlingar

Läst i HN. Som Bengt Wernersson helt korrekt påpekar i HN den 16 januari går gränsen för yttrandefrihet vid förtal. (Samt vid uppvigling och hets mot folkgrupp, bör kanske tilläggas.)
Kaj Berntsson har inte gjort sig skyldig till något sådant. Snarare kan Hallands Nyheters påstående, att Kaj Berntsson vid ett 25-årsjubileum 2009 skulle ha "attackerat" en kommunal tjänsteman både fysiskt och verbalt, kallas förtal. Det är nämligen inte sant.
Däremot lade Kaj Berntsson förra året, i en skrivelse till Varbergs kommunledning, fram vissa fakta och omständigheter. Uppgifternas sanningshalt är lätt att kontrollera för den som så vill. Handlingen är offentlig. Vem som helst kan gå till kommunkansliet i Varberg och läsa den.
Litet undersökande journalistik vore på sin plats. I det här fallet är det inte svårt alls. Det handlar om att ta reda på lättåtkomliga fakta.
Har någon på HN kommit på idén att be Kaj Berntsson ge sin version av den så kallade händelsen vid 25-årsjubileet? Orkar någon läsa igenom officiella handlingar?


TORBJÖRN LUNDQUIST