Sidor

onsdag 17 mars 2010

Av: Jesper Berglund och Magdalena Eklund


























På schemat?

Ideologiska skygglappar i skolan

Angående debatten om kristendomen i skolan.
Givetvis ska skolan förvalta de värden som samhället är uppbyggt kring. Vad vi inte förstår är varför kristendomen diskuteras. Det svenska välfärdssamhället är ju uppbyggt kring den reformistiska socialismen - socialdemokratin.
Trots regeringens försök att avskaffa de grunder på vilket samhället vilar så är det ändå den gemensamma välfärden som byggt Sverige.
Istället för fokus på kristendomen föreslår vi fokus på Saltsjöbadsavtalet, Per Albin Hansson och Storstrejken. Som bakgrund kan även Karl Marx och Axel Danielsson studeras.
Eller så skapar vi en skola fri från ideologiska skygglappar. En skola där eleverna, inte Jan Björklund eller Göran Hägglund, har makten.
JESPER BERGLUND
MAGDALENA EKLUND
Vänsterpartiet Falkenberg 

Skrivet av Björn Fridén

Mars 17, - Vellinge tar inte emot flyktingbarn

MIGRATION. [Uppdaterad] Efter den hätska debatten om moderatstyrda Vellinges motstånd mot flyktingar svängde kommunen och lovade att ta emot ensamkommande flyktingbarn. När SVT intervjuar Vellinges borgmästare med dold kamera framkommer det att det inte finns några som helst planer på att uppfylla löftet.

Skrivet av Björn Fridén

Mars 17, 2010 - Schlingmann om Vellinge: ”Inget skäl att kommentera”

NOTIS. Moderaternas partisekreterare Per Schlingmann kommenterar nu på Politikerbloggen att Vellinges borgmästare Göran Holm (M) inför dold kamera sagt att Vellinge inte kommer uppfylla avtalet med Migrationsverket om att ta emot ensamkommande flyktingbarn:
”Det finns ingen anledning för mig att kommentera det. Men jag tycker att det är glädjande att Vellinge skrivit avtal med Migrationsverket”
Ja, det är glädjande. Men när kommunfullmäktiges ordförande säger att kommunen högaktningsfullt tänker strunta i avtalet är det i allra högsta grad läge att kommentera.

Moderaterna måste se till att de löften partiet utfärdar faktiskt gäller, annars riskerar man sin trovärdighet. Att låtsas som det regnar är ingen framkomlig väg, vilket Vellinge-härvan i november tydligt illustrerade.


http://www.alliansfrittsverige.nu/2010/03/mars-17-2010-schlingmann-om-vellinge.html

Skrivet av Björn Fridén










Mars 17, 2010 - Socialförsäkringsminister tror man kan ”komplettera upp sin inkomst” med socialbidrag

OKUNSKAP. Den absurda situationen där utförsäkrade riskerar hamna i en moment-22-situation utan vare sig sjukförsäkring eller annan försörjning kommenteras nu av socialminister Christina Husmark Pehrsson (M):
”Skulle det vara så i slutändan att man behöver komplettera upp sin inkomst så är det ju försörjningsstöd som gäller.”
Förutom att det är tredje gången på kort tid hon uppmanar sjukskrivna att söka socialbidrag så dras hon med monumental okunskap om hur trygghetssystemen fungerar.

För att få försörjningsstöd (i dagligt tal socialbidrag) så räcker det inte med att man inte riktigt har råd - man måste sakna andra inkomster och vara ”fattiggjord” - utblottad och med minimala utgifter. Man kan inte ”komplettera upp sin inkomst” med försörjningsstöd.

Det är faktiskt riktigt pinsamt för alliansen att man placerat Husmark Pehrsson som ansvarig för socialförsäkringssystemen.

Rekommenderad läsning:
http://www.alliansfrittsverige.nu/2010/03/mars-17-2010-socialforsakringsminister.html

Av: Jennie Nilsson

Sverige behöver ordning och reda på arbetsmarknaden

Vi vill slå vakt om den svenska modellen, betonar riksdagsledamoten Jennie Nilsson (S) från Hylte. Detta i anledning av kollektivavtalsdagen som infaller idag, den 17 mars.

Debatt.

När Byggnads förlorade i EG-domstolen mot det lettiska byggföretaget Laval stod det klart att de svenska lagarna för arbetsmarknaden behöver förändras. Därför var det väntat när den borgerliga regeringen nyligen lade fram förslag på en rad lagändringar.