Sidor

söndag 8 februari 2009

Av: David Jonstad

Terrorismrapporter kan förvärra problemen

Försvarshögskolans uppmärksammade rapport om muslimer i Rosengård i Malmö riskerar att skapa ett skrämselscenario där islamofobin ökar och där de problem som finns förvärras. Det menar två brittiska experter som Arbetaren har pratat med.

http://www.arbetaren.se/articles/inrikes20090204-11

En cynisk plan


Bilder: Lasse Strömberg

http://fotolasse.se/

Ledande socialdemokratiska företrädare som Mona Sahlin och LO-ordföranden Wanja Lundby-Wedin gör allt för att få det att framstå som att Alliansen ensam är orsaken till att arbetarna fråntagits rätten att kräva kollektivavtal av utländska företag. De försöker även få det till att EU inte vill ändra utstationeringsdirektivet. Detta är ett fruktansvärt cyniskt spel, när man faktiskt hur lätt som helst kunnat hindra godkännandet av Lissabonfördraget och därmed tvingat EU till reträtt. Det går inte att blunda för att detta är ett spel inför valet till Europaparlamentet, med arbetarnas rättigheter som insats.
Sahlin och Wanja Lundby-Wedin inbillar sig att de kan lura svenska folket att de genom en seger i valet till Europaparlamentet skall kunna ändra på utstationeringsdirektivet och rätten att teckna kollektivavtal. Med denna cyniska bluff ska de få fler att rösta på Socialdemokraterna! Även om sossarna skulle få alla 18 parlamentsplatserna kan de inte göra det minsta för att förändra situationen till arbetarnas fördel. I och med att de godkänt Lissabonfördraget har de inte bara svikit arbetare och löntagare utan definitivt stängt dörren för den svenska modellens återinförande. Den som handlar så kan aldrig mer kräva någon som helst respekt.

Olle Ljungbeck, Gävle


Av: Barack Obama

Invite Your Friends to Watch the Video





After you watch the video, watch Gov. Tim Kaine answer questions from ordinary citizens about the plan and share your story about the economic crisis.