Sidor

torsdag 16 juli 2009

Av: Olle Andersson


Lyft blockaden mot Al-Jazeera



Olle Andersson: TV-chefer bör bedöma Al-Jazeera som annan journalistisk verksamhet

Al-Jazeera är den enda internationella tv-station som är på plats i Gaza och har sänt oavbrutet de senaste månaderna och sedan julbombningarna dygnet runt.

Medan skocken av mediejättar, BBC, CNN, Sky och lilla SVT, vankat runt sysslolösa på den israeliska sidan gränsen fortsätter al-Jazeera English att ösa ut bilder, reportage och debatter. Nutidshistoria in the making. Desto egendomligare då att det är så knäpptyst i svenska medier om den arabiska kanalens unika rapportering om vad som sker därinne i Gaza.

Och vad i hela friden har SVT för sig?

Här finns Al-Jazeeras hela material tillgängligt för SVT på Youtube. Helt gratis. Det är bara att kavla upp ärmarna på Rapport och Aktuellt och köra igång, och visa att SVT menar allvar med redovisningsskyldigheten.

http://www.aftonbladet.se/debatt/article4250139.ab


Av: Josef Björklund

Migrationsverket stänger av asyljurist som spred rasistisk propaganda

Under arbetstid företrädde juristen asylsökande, på fritiden skrev han rasistiska inlägg på sin egen blogg. Helt oacceptabelt anser Migrationsverket som nu svartlistat mannen och stänger av honom från alla uppdrag.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/migrationsverket-stanger-av-asyljurist-som-spred-rasistisk-propaganda-1.912340

Av: Sofia Broomé


Byggarbetare i Åre får inte ut sina löner


En underleverantör till Grand Residence i Åre har under två månader vägrat att betala ut löner. Nu anmäler facket företaget för förtal och förhandlingsvägran.

På Grand Residences hemsida skriver ägaren Tone Oppenstam så här om syndikalisterna: ”Deras ledare lever på den utpressningsverksamhet som bedrivs, likaså de medlemmar som får betalt för att utföra blockader/hot/förföljelse.”
– ”Deras ledare”, det måste vara mig hon syftar på. Jag kommer att skicka en anmälan om förtal till tingsrätten och jag kommer att skicka en anmälan om förhandlingsvägran till länsdomstolen, säger Ruben Tastas-Duque, Västerorts LS av SAC till Arbetaren

http://www.arbetaren.se/articles/inrikes20090715


Av: Ronny Åkerberg


Kapitalisterna blåser oss


Hur ska vi försvara oss mot kapitalister och svindlare som driver samhället i botten? Hur ska vi försvara oss mot deras regeringspolitiker som skärper övervakningen av vanligt folk och alla som opponerar?

http://rodamalmo.blogspot.com/2009/07/kapitalisterna-blaser-oss.html

Av: Kickan

Omänsklig behandling


Utan att ha satt mig in i just Pedrags familjs historia, så känner jag spontant när jag hör nyheterna att det blev ingen hämtning den 15 juli 2009 för transport till tåget. De får stanna. Men hur länge vet ingen.

De kommer få besked tre dagar innan själva hämtningen sker, för utvisning från Sverige. De skall då utvisas till ett land de aldrig besökt, till Serbien. De är romer som tidigare bott i Kosovo. I Serbien kommer de inte ha någonstans att bo, inget att äta. Deras dotter mår mycket dåligt.

Hur kan man behandla människor på detta viset. De som tar de besluten borde själva få känna på hur fruktansvärt det skulle vara att inte veta om de utvisas till en oviss framtid, hela familjen. Hur mår man då? Rent ut sagt fruktansvärt! Det är omänskligt!

Kickan

http://hn.se/asikter/ordetarfritt/1.524679