Sidor

tisdag 5 maj 2009

Av: Björn Elmbrant Redaktionsmedlem Dagens Arena


Utsläppsrätt blir fel

Sju svenska storföretag tjänade 440 miljoner kronor förra året genom att sälja utsläppsrätter. Det luktar svindleri lång väg. De saftiga förtjänsterna visar att företagen återigen har fått sig tilldelat för stora utsläppsrätter som de inte har behövt och därmed kunnat göra storkovan på.

http://www.dagensarena.se/text/2009/05/utslappsratt-blir-fel

Skrivet av Lennart on May 5, 2009



Vem skulle Jesus tortera? USA:s kristna ställer upp för tortyr


Att den kristna läran i USA för länge sedan har spårat ur är kanske ingen nyhet. Men att mer än hälften av kyrkobesökare i USA ställer upp på tortyr kommer ändå som något av en chock.

Orsaken är kanske inte så långsökt trots allt. De som torteras är nämligen alla Muslimer och mot bakgrunden av den glödheta nationalismen man finner inom de kristna leden så är det kanske rätt logiskt att förknippa Jesus med tortyr.

http://www.usablogg.org/2009/05/05/vem-skulle-jesus-tortera-usas-kristna-staller-upp-for-tortyr/

Av: Åsa Lindqvist


Förälder gav nytt hopp till Hörselskolan


Hörselskolan låg riktigt pyrt till när barn- och utbildningsnämnden i onsdags skulle klubba genom besparingspaketet på 17 miljoner. I elfte timmen lyckades föräldern Jan Fryklund få träffa ordförande Kerstin Angel och förklara att det saknades underlag för beslutet. Hörselskolan fick respit en månad. – Äntligen någon som lyssnar, säger Jan Fryklund.

http://hn.se/nyheter/falkenberg/1.457064

Rädda biblioteket i Vessigebro


Webb-tv: Uppvaktning för biblioteket


En elva personer stark delegation uppvaktade på måndagen kommunrådet Mari-Louise Wernersson (C) med 803 namn för att rädda biblioteket i Vessigebro. Men några löften om att nuvarande bibliotek blir kvar fick de inte med sig.

http://hn.se/nyheter/falkenberg/1.456594

Skrivet av Lennart on May 4, 2009


Israel och USA förhandlar om gemensam front (och krig?) mot Iran


Världen är snabbt på väg mot ett crescendo i Mellanöstern.

Israel har redan, som Michael R. Gordon och Jeffrey Gettleman har skrivit i New York Times, övat ett bombanfall mot Iran genom att använda Sudan som mål: U.S. Officials Say Israel Struck in Sudan - NYTimes.com

http://www.usablogg.org/2009/05/04/israel-och-usa-forhandlar-om-gemensam-front-och-krig-mot-iran/

Skrivet av Lennart on May 4, 2009


New Profile och Target 21 stöder israeliska värnpliktsvägrare


Globaliseringen har slagit hårt mot Israel de senaste åren.

Ett problem för Israel är att ett växande antal människor av judisk börd föredrar att bosätta sig utanför landets gränser, något som knappast bör förvåna svenskar som själva söker sig utanför Sveirges gränser.

http://www.usablogg.org/2009/05/04/new-profile-och-target-21-stoder-israeliska-varnpliktsvagrare/