Sidor

tisdag 10 mars 2009

Försäkringskassan

Stoppa jakten på sjuka!

Gärna jobb - men först hjälp att bli frisk

  • Satsa på vård och rehabilitering före tvång och ekonomisk utarmning. Det är mer lönsamt att få tillbaka friska människor till jobbet än att befolka arbetsplatserna med sjuka människor.
  • Stoppa utsorteringskedjan – satsa istället på tidig medicinsk rehabilitering för alla diagnoser.
  • Återinför arbetsgivaransvaret.
  • Ge stöd och utbildning till arbetsgivare för bra yrkesrehabilitering.
  • Gör arbetsplatserna tillgängliga för alla. Anpassa arbetsuppgifterna efter individens förutsättningar – inte efter fördomar.
  • Återinför tidsbegränsad sjukersättning. Personer med sjukdomar som är mycket långvariga utan att vara livslånga blir idag utförsäkrade.
  • Ge medicinsk rehabilitering även till personer med sjukersättning och med ålderspension. Respekt för människovärdet kräver att samhället satsar på lindring av sjukdomar och funktionshinder för en mer människovärdig tillvaro även för dem som har små eller inga utsikter att kunna återgå i arbete.

Garantera rättssäkerhet hos Försäkringskassan

  • Fastställ tolkningar av sjukförsäkringsreglerna – idag tolkas de godtyckligt av olika handläggare och försäkringsläkare
  • Ge överskådlig och konkret och lättförståelig information om reglerna och vilka uppgifter Försäkringskassan vill ha in
  • Inrätta en särskild instans som hjälper sjuka att formulera sina ansökningar om sjukpenning och sjukersättning
  • Gör Försäkringskassan ansvarig för att vid behov begära in kompletteringar av ansökningar om sjukpenning och sjukersättning
  • Ge rättshjälp vid överklaganden mot Försäkringskassan
  • Öka Försäkringskassans resurser för kvalitetssäkrad handläggning och gott bemötande
  • Avskaffa försäkringsläkarna. Ge istället landstingen/vårdgivarna resurser att pröva arbetsförmågan hos sjuka.

Återupprätta tilltron till den enskilde

Respekt för människovärdet kräver att även sjuka och funktionshindrade har rätt till trygghet, god vård, rehabilitering och rättssäkerhet istället för att utsättas för misstro, tvång, kränkningar och ekonomisk misär.

Försäkringskassan

Viktig nyhet!Sprid vidare

Skickar kopia av mail!

Har bloggat om detta,försöker sprida detta vidare,även om jag anser att det är totalt galet att vi ska behöva starta sådant!

Men bra för de drabbade!

Denna Stiftelse är nystartad och ett organisationsnummer från Länsstyrelsen kommer i dagarna.Stiftelsen skall stå under kontroll av Länsstyrelsen.Stiftelsen står också under kontroll av en Revisorsfirma I halmstad som heter KPMG.
All revision kommer att läggas ut på nätet varje halvår.Insamlingen pågår för fullt så att vi kan börja hjälpa folk som har problem med det nya sjukförsäkringssystemet.Stiftelsen kommer att hjälpa folk dels via media och dels att man kan mejla till styrelsen folketsakutkassa@hotmail.com.

Stiftelsen kommer att ge ekonomiska bidrag så att folk inte blir utan mat och bostad.Det är många som har slutit upp och hjälper till ideellt bakom denna ide.Det har talats länge om i Sverige sedan Försäkringskassan började att krångla att vi måste ha ett alternativ.

Upphovsmannen till denna stiftelse som för övrigt är en kvinna har haft mycket kontakt med media och har haft väldiga problem med Försäkringskassan.Vi ska inte ha det så här i Sverige idag.En hemsida kommer inom 3 veckor www.folketskassa.com där det finns all information.
Har man ekonomiska bekymmer där mat och bostad håller på att ryka så tar man kontakt med kvällsposten eller mejlar till styrelsen på folketsakutkassa@hotmail.com Håll ut, stiftelsen håller på för fullt att samla in pengar.

Ovansstående text är kopierat från mailkonversation jag haft med denna stiftelse!

Mvh

Marina Oskarsson

det kommer att bli demonstrationer, länken visar vad som sker