Sidor

lördag 19 december 2009

Röda Malmö En blogg med underifrånperspektiv

Maud Olofsson borde lämna sin post


Det är lätt att hålla sig för skratt idag när man ser Maud Olofsson - hon och hennes usla regeringspolitik bär ansvaret för det som nu drabbar tiotusentals

Människorna i Trollhättan är arga, besvikna och ledsna. Det har de anledning att vara. Mycket fult av GM att kasta detta i ansiktet på de anställda just när de går på julledighet. Regeringen, som inte lyft en finger för att rädda jobben, står där med rumpan bar. Maud Olofsson borde dra den enda vettiga slutsatsen och avgå från sin post.



 

Publicerad: 2009-12-18

Västsahara-aktivist hemma igen







LAAYONE. Västsahara-aktivisten Aminatou Haidar har landat i det omstridda området vars självständighet från Marocko hon kämpar för. Hon tilläts komma hem efter att ha hungerstrejkat i ofrivillig exil i Spanien i mer än en månad.
Haidar landade i Västsahara tidigt på fredagen efter att tillfälligt ha vårdats på sjukhus i Lanzarote.
– Det här är en triumf för folkrätten, för mänskliga rättigheter, för internationell rättvisa och för Västsaharas sak, sade 42-åringen som de marockanska myndigheterna tidigare förvägrat rätten att få resa hem. Hon hade varit i USA för att ta emot ett pris för sin kamp för ett självständigt Västsahara, men sattes på ett plan tillbaka till Lanzarote. Där inledde hon hungerstrejken som givit den bortglömda konflikten stor uppmärksamhet runtom i världen.
– Det första jag ska göra när jag anländer är att kyssa min mor och mina två barn, sade Haidar innan hon lämnade Spanien för att resa hem.

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/utrikes/article6310007.ab

Av: Sofia Ström

Satt oskyldig i fängelse – i 35 år


James Bain vid förhandlingarna i Polk County Courthouse.
Foto: Michael Wilson
 

DNA friade James Bain från barnvåldtäkten

En glaserad munk, en läsk och några minttuggummin.
James Bain kände segerns sötma på flera sätt när han slapp ur fängelse.
DNA-teknik har visat att han var oskyldig till våldtäkten på ett barn som han suttit fängslad för – i 35 år.