Sidor

måndag 1 februari 2010

SCHLAUG.SE: Spännande partiledardebatt

SCHLAUG.SE: Spännande partiledardebatt

Av: Björn Elmbrant Ledarskribent Dagens Arena

Ingen att lita på
 
 Bild: Gunnar Seijbold/Regeringskansliet

Man ser scenen framför sig. Den moderate partisekreteraren Per Schlingmann ligger vid den store rorsmannen Fredrik Reinfeldts fötter och gnisslar tänder:
- Snart är det inga kvinnor alls som längre röstar på oss. Vi måste snabbt hitta på något ...
Så gick det antagligen till när en artikel på DN Debatt för drygt en vecka sedan föddes. I den talar Reinfeldt och Schlingmann förföriskt om vilket fantastiskt arbete "välfärdens medarbetare" utför och att de därför behöver höjda löner och mer inflytande på sin arbetssituation. Men inte bara det. Barngrupperna på förskolorna är för stora. Dementa ska inte blandas med andra i äldreboendena.
Det låter ju bra, men vi kan knappast lita på Reinfeldts ambitioner på välfärdsområdet. I dessa frågor har han ju systematiskt kört med dubbla budskap. Före valet 2006 talade den borgerliga alliansen om att stärka a-kassans skyddsnät - efter valet revs det sönder. Innan han satt vid makten talade Reinfeldt om att måna om de människor som är på väg att duka under i ett arbetsliv styrt av hårda produktivitetskrav. Det lät knappast som att det skulle resultera i att de långtidssjuka berövades sin ekonomiska trygghet och man ökade arbetsgivarnas möjligheter att ge dem sparken.

Skrivet av Christian Valtersson

 

Februari 1, 2010 - Maud Machiavelli Olofsson

LEDARSTIL. Sex minuter och trettiotre sekunder in i gårdagens partiledardebatt i Agenda sa programledaren till Maud Olofsson (C) att "ni är oeniga i ert parti" angående kärnkraftsfrågan. I detta läge valde Maud Olofsson att visa vilken ledarstil hon praktiserar som partiledare och svarade att
"dom tar jag hand om"
Solveig Ternström (C) berättade tidigare att metoderna för att förhindra henne att uttala sig i debatten kring kärnkraften var "inte värdigt en demokrati". Vad kommer hon göra mot Solveig Ternström (C) med flera? Mobbning? Utpressning? Ta dem i örat?

Jag skulle inte vilja vara centerpartist just nu.

Rekommenderad läsning:
http://www.alliansfrittsverige.nu/2010/02/februari-1-2010-maud-machiavelli.html 

Skrivet av Björn Fridén

 

Februari 1, 2010 - Nej Reinfeldt, det är inte 100.000 fler sysselsatta

NOTIS. I gårdagens partiledardebatt påstod statsminister Fredrik Reinfeldt (M) att 100.000 fler var sysselsatta idag än under hösten 2006. Förutom att det är intellektuellt ohederligt att mäta sysselsättning i absoluta tal utan att räkna in att folkmängden ökat med 200.000 så är det till råga på allt inte sant.

Enligt Statistiska Centralbyråns statistikdatabas var antalet sysselsatta i september 2006 4.439.800 och i december 2009 var samma siffra 4.451.600, alltså en ökning med 11.800, inte 100.000. Dessutom faller det inom felmarginalen, så det går egentligen inte att uttala sig.

Däremot kan man med säkerhet säga att antalet arbetslösa har ökat med 100.000, eller 2,5 procentenheter.


Rekommenderad läsning:

YouTube - Var kommer barnen in

YouTube - Var kommer barnen in

The enemy is at home

The enemy is at home