Sidor

lördag 8 november 2008

"Kriterierna ska vara uppfyllda"

Ofta möter oss ordet kriterier i byråkratspråket numera. Ordet kommer från grekiskan och står för verktyg eller medel för bedömning. Det ställs upp kriterier för att bedöma om en människa ska vara berättigad till särskilt boende inom en kommun, kriterier som rör graden av sjukdom, kanske i kombination med andra problem för individen ifråga att leva ensam i sin bostad.
http://www.hn.se/m_opinion.php?id=1017659&avdelning_1=112&avdelning_2=118

Våga se sanningen om vad som sker på Västbanken

Det är dags för svenska politiker att kraftfullt agera för att ockupationen av Gaza, Västbanken och Golanhöjderna skall upphöra, att muren som byggts på ockuperad mark rivs och att de illegala bosättningarna upphör. Det skriver Birgitta Elfström, Arne Malmgren, Christer Sandberg och Ulla Sislegård, Varberg, som tillsammans med ytterligare sexton personer nyss kommit hem från en resa till Israel och Västbanken.

Vi är nyligen hemkomna från en studieresa till Israel och Västbanken. Resan var omtumlande. På Västbanken ringlar den 8-10 meter höga betongmuren runt och genom palestinska byar. Den skiljer familjer åt. Palestinska bönder hindras från att bruka sin jord och från att ha tillgång till sina vattenkällor. Palestinsk mark konfiskeras för att ge plats till nya judiska bosättare.
http://www.hn.se/m_opinion.php?id=1017660&avdelning_1=112&avdelning_2=118