Sidor

torsdag 11 mars 2010

Av: Christina Bjerketvedt

Ska vi bara ha byggnader som Falkhallen i vår stad?

Nu får det vara nog. Nu får ni sluta, politiker i ledande ställning i vår kommun, Falkenberg.
Att stoppa ett projekt som Storan för tre miljoner lånade kronor. Det är sjukt.
Dessutom skulle ju lånet bara flyttas och nog borde Folkets hus byggnad vara god för det.
Jag får en känsla av att ni inte vill ha ett sådant kulturutbud som Storan och seriösa ägare som Gerda Böcklinger och Leif H Birgersson, ett par som verkligen vill väl. Och Kålle Gunnarsson förstås, en fantastiskt drivande person med massor av idéer. En kille vars högsta önskan är att ge sin hembygd allt han kan. Hjälp honom istället för att stjälpa. En gammal anrik byggnad som med varsam hand skulle ett smycke för Falkenberg. Nu är det risk att denna gamla fina gåva som Storan är bara blir stående och förfaller.

JAG KAN FÖRSTÅ att Falkenbergs kommun behöver tre miljoner, sådana hål som ni har att stoppa pengarna i. En Falkhall som blev minst tre gånger så dyr som den skulle ha blivit från början. Trots att man försökte spara på slutet. Trodde aldrig att man i ett så stort byggprojekt skulle ta bort bastu i omklädningsdelen t ex. Sådan lyx fanns till och med i vår gamla Visningshall. Och all snö som den inte klarar att ha på taket, andra hallar klarar tio gånger så mycket. Dessutom är den inget smycke för staden enligt min åsikt. Den är så in i vassen ful och ligger där som en stor stoppkloss. Här tar staden slut ser det ut som. Dagtid är den anskrämlig, som om en industri skulle ha flyttat fabriken till centrum. Kvällstid när man för en gångs skull tänt upp hela hallen kan man förlika sig med den någorlunda.
Jag undrar: Är det bara sådana här byggnader vi ska ha i vår lilla stad?

ETT RÅD: Kolla andra städer som är rädda om sin gamla bebyggelse och gör något trevligt av den. Istället för att lägga studiebesöken i Kina.

ETT RÅD TILL vill jag ge innan det är för sent. Riv inte gamla brandstationen. Rusta upp den till en saluhall där alla har råd att handla. Istället för en massa dyr affärsyta i stora köpcentrum. Det ser inte ut som om vi behöver så värst många fler affärslokaler i Falkenberg.
Vilka partier är pappa till dessa beslut? Det skulle vara bra att veta inför valet i höst.
Christina Bjerketvedt

Ordet är fritt

Kommentar. Falkenbergs kommun lånar ut tre miljoner kronor för renovering av Storan. Storan säljs för 1,8 miljoner, dessa pengar går tillbaka till Falkenbergs kommun och resterande lånebelopp förs över på f d ägarna till Storan - Folkets Hus. Detta är väl ändå ett sunt tänkande? Falkenbergs kommun får in 1,8 miljoner, har fortfarande lånat ut 1,2 miljoner.
Men bara för att man inte får in hela lånebeloppet på tre miljoner, då vill man inga pengar ha...? Hur tänker ni? Dessutom finns stora planer på att blåsa nytt liv i Storan med shower, föreläsningar, kurser m.m. Det verkar allt lite konstigt när man i kommunledningen agerar så här.

"VARFÖR GÖR DOM PÅ DETTA VISET?"

Av: Kjell-Erik Karlsson

Klimp och biogas i Varberg? 

Debatt.

När det gäller Varbergs kommuns hantering av klimatinvesteringsprogrammet Klimp 2006-2007 var det inte mycket som gick rätt. Om det ska gå lika illa med Klimp-programmet för 2007-2011 återstår att se, men det ser väldigt mörkt ut i nuläget. Om misslyckandet beror på en lokal borgerlig allians, där de så kallade gröna centerpartisterna inte kommer fram, eller om det beror på att de inte märks i alliansen kan man ju fråga sig.

 

Röda Malmö En blogg med underifrånperspektiv

Den lyckliga fähunden Lars Vilks

Lars Vilks är inte rädd. "Jag har intrycket av att det ligger på rätt lösa boliner", säger han i Expressen. Ja, frågan är hur mycket substans det egentligen finns i den här märkliga historien om "Jihad Jane" och personerna på Irland? Det verkar mer än lovligt töntigt, ”'Jihad Jane' en klantig amatör”, tvingas även terrorexperten medge.
 

 

Skrivet av Björn Fridén







Mars 11, 2010 - Unsgaard petas

NOTIS. Statsminister Fredrik Reinfeldts (M) presschef Edvard Unsgaard, som hamnade i rejält blåsväder för en tid sedan då han beskrev arbetslinjen i mindre lyckade ordalag på facebook, har tvingats lämna sitt arbete. Han blir istället politiskt sakkunnig hos migrationsminister Tobias Billström (M), skriver Expressen.

http://www.alliansfrittsverige.nu/2010/03/mars-11-2010-unsgaard-petas.html