Sidor

lördag 21 februari 2009

Asbjørn Wahl, chef för den norska organisationen For Velferdsstaten


Klimatet är en facklig fråga


Facket måste sluta vara på defensiven i klimatfrågan och i stället ta täten för kollektiva, politiska lösningar som även leder till social rättvisa. Det skriver Asbjørn Wahl från den norska organisationen For Velferdsstaten och uppmanar till allianser med miljörörelsen.

http://www.arbetaren.se/articles/debatt20090218-2

Sydow & Zander


Sossarna svartmålar Sverige


Regeringens skattesänkningar är fullt finansierade hävdar Henrik von Sydow, moderat riksdagsledamot från Halland i en replik till s-kollegan Hans Hoff.

http://hn.se/asikter/debatt/1.243893








Replik. Möt verkligheten, uppmanar socialdemokraten Kerstin Zander m-riksdagsmannen Henrik von Sydow, som skrev i HN den 10/2.

Henrik von Sydow, vilken värld lever du i? Inte är det i samma värld som jag.
Du borde lyssna på Barack Obama. Han uttryckte sig ungefär så här i ett tal som jag lyssnade på i ett av morgonprogrammen på TV: Ni som inte tror att vi behöver detta stimulanspaket för att få fart på USA igen och ni som inte tror att det är många amerikaner som idag inte vet var eller hur dom skall klara av att försörja sig, ni som inte tror på detta: Gå ut och prata med människor som drabbats. Dom är många, möt verkligheten! (Innehållet är inte ordagrant men andemeningen är den samma.)

PRECIS SAMMA UPPMANAR jag dig, Henrik von Sydow, som påstår att vi Socialdemokrater svartmålar Sverige.
Hur skulle det vara om du gav dig ut i verkligheten? Du borde möta alla dom som ni skulle rädda från utanförskapet. Dom är fler nu än någonsin och fler lär det bli med er politik!

KERSTIN ZANDER