Sidor

söndag 27 september 2009

Av: Jens Runnberg

"Sverige behöver en ny arbetarkultur"


- Arbetarrörelsen behöver formulera en ny berättelse om Sverige och där har arbetarkulturen, den politiska kulturen, en viktig uppgift.
Det säger dramatikern America Vera-Zavala inför nypremiären av hennes pjäs Jävla finnar i Dalarna.
 

 

Skrivet av Lennart on September 25, 2009

Bloggosfären utvecklas. Vilka är det som skriver, läser och kommenterar bloggar?

Det är rätt skrämmande att se att jag skrev det första inlägget på den här bloggen i Augusti 2004. Jag har skrivit nära 9 000 inlägg på fem år och det är mycket få dagar som jag i alla fall inte har hunnit med ett inlägg.
 

 

Skrivet av Lennart on September 27, 2009

Dramatiskt genombrott, syn för de blinda med konstgjord näthinna




Ett skattefinansierad amerikanskt projekt inom det amerikanska energidepartementet. Artificial Retina Project står på tröskeln till ett historiskt genombrott.
Genom inplantera elektroder kan blinda människor ges en mycket primitiv men ändå syn!




Av: Maria-Pia Boëthius

Författare badar i glittersoppan

En dag gick jag in i en bokhandel och fick syn på en bok vars omslag utgjordes av ett mycket vackert ungdomsporträtt på författaren Birgitta Trotzig. Jag tänkte att det var en biografi, men det var det inte. ”Även du min brutta”, tänkte jag besviket. Man fick trösta sig med att det inte var Dykungens dotter, eftersom bilden visade en vacker och välmående ung kvinna.

http://www.etc.se/23625/foerfattare-badar-i-glittergrottan/ 

Av: Loretta Napoleoni

Du förlorar och baronerna vinner

Hädanefter kommer Loretta Napoleoni att medverka i ETC.nu en gång i månaden. Hon är italiensk ekonom och författare, med ett förflutet på IMF, Chase Manhattan och den ungerska centralbanken. Vill du läsa henne i bokformat rekommenderas både Oheligt krig och Skurkkapitalismen (båda utgivna på Leopard). Denna hennes allra första krönika i ETC.nu handlar om feodala demokratier.