Sidor

fredag 10 juli 2009

Av: Lena Ag, generalsekreterare, Kvinna till Kvinna


Vad tänker du göra, Reinfeldt?


Lena Ag: EU måste agera för Kongos kvinnor

Världen står handfallen när de brutala våldtäkterna mot kvinnor åter ökar i Demokratiska Republiken Kongo. Lena Ag, generalsekreterare för organisationen Kvinna till Kvinna, kräver kraftfulla politiska initiativ för att sätta stopp för det systematiska våldet.

http://www.etc.se/22604/vad-taenker-du-goera-reinfeldt/

Om Kvinna till Kvinna


http://www.kvinnatillkvinna.se/article/2

STAND WITH SOTOMAYOR


Introducing Judge Sonia Sotomayor:


Judge Sotomayor has made the American dream her own.

Born and raised in a South Bronx public housing project to Puerto Rican parents, Sotomayor has distinguished herself in academia, as a big-city prosecutor, and as a leading figure on the federal bench. If confirmed, Judge Sotomayor would start with more federal judicial experience than any new Justice in 100 years.

First appointed to the Federal District Court by President George H.W. Bush, and then elevated to the Second Circuit Court of Appeals by President Bill Clinton, Judge Sotomayor is widely admired as one the finest legal minds in America today. As a trail-blazing Latina whose career has spanned nearly every aspect of the law, Judge Sotomayor will show fidelity to the Constitution while bringing to the Court a common sense understanding of how our laws affect the daily realities of people's lives.

http://my.barackobama.com/page/content/introducingsotomayor/





Av: Johan Ehrenberg

ETC intervjuar oppositionen, del 6/6








Vi har som enda media intervjuat hela oppositionen i ett gemensamt samtal om den nya politiken. Vilka är planerna? Vad kan redan nu slås fast om den framtida ekonomiska politiken, om Vattenfalls roll, om de offentliga pengarna och om klimathotets allvar. Hur ska en icke borgerlig politik se ut på riktigt?
Det här är ett öppet samtal.
Johan Ehrenberg pratar med Mona Sahlin, Peter Eriksson, Maria Wetterstrand och Lars Ohly.
Det är ett samtal om allvaret men också om möjligheterna.

Del 1 >>>

Del 2 >>>

Del 3 >>>

Del 4 >>>

Del 5 >>>

http://www.etc.se/22407/etc-intervjuar-oppositionen-del-6-6/

Av: Maria-Pia Boëthius


Morotsmonarkin


Plötsligt blir jag tvungen att hals över huvud resa till Sverige. Jag katapulteras från de vilda bergen och kommer in i Sverige genom en sorgesam port: det stora sjukhusets akutmottagning. Man berättar för mig att det finns en läkare på 22 plågade patienter. Vid midnatt, efter fyra timmar av ganska smärtsam väntan, får jag hjälp. Jag får veta att jag är privilegierad; det finns de som väntat sedan tolvtiden på dagen.
Jag tänker på Johans Ehrenbergs givande intervju med de fyra rödgröna partiledarna i ETC. Hur laddat det blev när Johan ställde frågor om deras löner. Och jag undrar om riksdagsledamöter någonsin uppsöker en akut? Eller om de har en egen gräddfil till sjukvården så att de slipper se och slipper veta?

http://www.etc.se/22609/morotsmonarkin/

Skrivet av Lennart on July 10, 2009

Irans militärdiktatur svagare än Mullaregimen? Protesterna fortsätter.








http://www.usablogg.org/2009/07/10/irans-militardiktatur-svagare-an-mullaregimen-protesterna-fortsatter/

Av: Major General Albert "Bert" N. Stubblebine III

US General (retired) speaks out






More inconvenient truths








Former Head of Army Intelligence

Major General Albert "Bert" N. Stubblebine III, former head of all US Army intelligence says:

"I don't know what hit the Pentagon, but it was not an airplane."

"I do not believe the press is free any more...the press is saying what they are told to say."

"The stories that are being told about 9/11 are false."

http://www.brasschecktv.com/page/664.html


Av: Anders Örtenblad, Fil. Dr. i företagsekonomi, Universitetslärare


Facket sover med fienden


Anders Örtenblad: Vi behöver en ny arbetstagarrörelse

Kanske har den svenska arbetarrörelsen spelat ut sin roll. Det beror i så fall knappast på att den inte behövs. Orsaken är snarare att de som representerar rörelsen själva inte lever upp till de ideal om rättvisa som de säger sig kämpa för. Fackpamparnas fantasilöner och givmildhet gentemot chefer de anställer talar sitt tydliga språk. Avtal om lönesänkningar för medlemmarna förvärrar givetvis saken ytterligare.

http://www.aftonbladet.se/debatt/article5466107.ab


Av: Lennart Ferm

Ett cyniskt spel med de svagaste


Kommentar till insändare i HN den 4 juli.

Ja, tyvärr är det nog så att i det cyniska spel som den borgerliga majoriteten spelar, så är det personalen och de brukare som redan nu utgör kommunens svagaste och bräckligaste innevånare som drabbas. Allt för att dra in pengar till kommunkassan så man får råd till driften av de nya hallarna.

Det är ett mycket kortsiktigt förfarande, som på sikt kommer att bli mycket dyrt både i pengar räknat men även i människors livskvalitet.

Det underliga är, att i varje årsslutsrapport talar man med många stora och vackra ord att personalen utgör kommunens största resurs, men det man nu valt är att sälja ut denna värdefulla resurs.

Blir inte kommunen mycket fattigare då?

Lennart Ferm

http://hn.se/asikter/ordetarfritt/1.519591


Av: Demokrat - förmodligen den siste

Sjukhusledningen ger osann bild av akuten


Efter ett besök på Sjukhuset i Varberg i veckan kan jag konstatera att den bild av verkligheten som sjukhusledningen beskriver är osann.

Jag kommer in till akuten med andnings- och talsvårigheter. På akutmottagningen är korridoren fylld av bårar med svårt sjuka patienter. Personalen försöker efter bästa förmåga ge dem vård, men det räcker inte, korridoren fylls hela tiden på och trycket leder till kaos.

Att i en sådan situation bedöma vem som är högprioriterad för att få träffa en läkare måste vara helt omöjligt.

http://hn.se/asikter/ordetarfritt/1.519592


Ordet är fritt

Märkligt. Vi betalar mest skatt i världen och pengarna räcker inte till det viktigaste av allt: Sjukvård när vi behöver den.
Många andra länder har mycket bättre sjukvård och inga köer. Vi betalar 20 miljarder till EU. Det verkar som om pengarna skulle behövas bättre i Sverige.
SKATTEBETALARE