Sidor

lördag 13 februari 2010

Av: Johanna Klaasen

”Orden räcker inte för att förklara glädjen”

JURYNS MOTIVERING TILL ÅRETS MAPPIE ”Hon har sprängt gränser, både yrkes- och åldersmässigt med intakt integritet. Visat att en kvinna kan vara både seriös nyhetsjournalist och bred underhållare – med en helt egen stil. Hon dansade in i folkets hjärtan och blev känd för en helt ny generation. En livsbejakande förebild och en stor M-idol.”
 
Foto: GUSTAV MÅRTENSSON
 

Grattis…

…Elisabet Höglund, 65, som i går utsågs till Årets mappie av M-magasin.
Hur känns det?
– Det känns bra nu när den värsta chocken har lagt sig. Orden räcker inte till för att förklara min glädje.
En mappie är en mogen attraktiv pionjär som har både tid och pengar och vet vad hon vill. Är det en bra beskrivning av dig?
– Nej, tid har jag ingen eftersom jag jobbar 16 timmar om dygnet med ”Förkväll”. Pengar har jag däremot lite mer av sedan jag blev frilans.
För två år sedan sa du upp dig från SVT. Du menade att SVT inte ville ge dig ­programledarjobb för att du var för gammal. Känns det som att du fått din revansch nu?
– Hela den här tiden sedan jag slutade på SVT har känts som en revansch. 2008 och 2009 har varit de mest händelserika åren i mitt liv.
Känns det som att du har ditt drömjobb nu som programledare för ”Förkväll”?
– Nej, ”Förkväll” är alldeles för ytligt för mig. I dag blev jag till exempel tillfrågad om att få Restylane insprutat under sändningen. Men jag tackade nej. Jag tror på naturlig skönhet – en rynka är inte så farligt. Det visar att du har levt.
Vad skulle du vilja ge för råd till andra 50-plussare?
– Det är aldrig för sent att börja med något nytt. Det gäller att våga hoppa av och kasta sig ut i det kalla vattnet.
Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?
– Jag hinner aldrig riktigt återhämta mig, så min dröm just nu är att ha en riktig ledig dag. Då skulle jag sitta vid köksbordet i morgonrock och läsa tidningen och dricka kaffe hela dagen.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6569839.ab
 
 
 

 

Av: Elisabet Höglund

Botox viktigare än dagisplatser

Det var längesen jag tyckte att debatten i Sverige låg på en hyfsat hög nivå. I dag är botoxbehandling viktigare att prata om än antalet dagisplatser, silikonbröst viktigare än lärarutbildning, samlagsställningar viktigare än arbetslöshet och klackhöjden på skorna viktigare än både elpris och miljöförstöring.
Till dessa exempel lägger jag ännu ett: Mona Sahlins röda textilväska, som tydligen är mera angelägen att debattera än vilka partier som ska styra Sverige efter valet.

Officiella Gmail Blog: Miljontals Buzz användare och förbättringar som bygger på feedback

Officiella Gmail Blog: Miljontals Buzz användare och förbättringar som bygger på feedback

Google backar efter klagomål på Buzz - PC för Alla

Google backar efter klagomål på Buzz - PC för Alla

Googles demonstrerar läcker virtuell 3d-värld - PC för Alla

Googles demonstrerar läcker virtuell 3d-värld - PC för Alla