Sidor

söndag 11 oktober 2009

Av: Anna-Klara Bratt

Tio år utan Björn Söderberg


Björn Söderberg

På måndag är det tio år sedan Björn Söderberg blev mördad utanför sitt hem i Sätra. Tio år som inte låter sig summeras med enkelhet. För oss som kände Björn och verkade vid tiden för mordet är det i några avseenden en historia utan tydligt avslut. Trots en värdig och vacker begravning, omfattande manifestationer mot nazism i hela landet och avslutad rättegång med dömda förövare hänger frågan om samhällets beredskap mot det egna mörkret alltjämt i luften tio år senare.

 

Vi ger aldrig vika för fascister – ¡No Pasarán!

Minns Björn Söderberg


Den 12 oktober är det 10 år sedan syndikalisten Björn Söderberg attackerades i sitt hem och mördades av nazister. Vi högtidlighåller hans minne med en manifestation måndagen 12 oktober. Samling på Medborgarplatsen kl. 18.00.

 

Av: Christopher Holmbäck

Valfusk stärker talibanerna

Åtta år efter USA:s invasion av Afghanistan ökar antalet dödade civila. Samtidigt är målet med operationen fortsatt otydligt.

http://www.arbetaren.se/articles/utrikes20091007-2 

Av: Jon Weman

Chokladarbetare leder protestvåg


Carlos Acuñya och Jorge Penayo från fackklubbens styrelse.

Buenos Aires. Det började som en tvist om skyddsåtgärder mot svininfluensan på Kraft Foods, den multinationella livsmedelsjätten bakom märken som Marabou och Gevalia. Nu har tvisten utvecklats till en protestvåg som kanaliserar det utbredda missnöjet i ett land där den ekonomiska krisen har blivit kännbar på allvar. 

 

Av: Roya Hakimnia


Första forumet för klimat

 

 

Naresh Giangrande höll sitt föredrag via videolänk.

Med drygt 500 besökare blev lördagens Klimatforum på ABF-huset i Stockholm ett välbesökt arrangemang. Deltagarna diskuterade bland annat tillväxtpolitiken, köttkonsumtion, ny grön giv, hållbara städer och mobilisering inför FN-toppmötet i Köpenhamn i december.

http://www.arbetaren.se/articles/inrikes20091007-7   

Av: Clarence Frenker

Google kan spåra förskolepedofilen

Den person som på en blogg utgett sig för att vara pedofil och arbeta på en förskola i Stockholm är fortfarande på fri fot. Enligt kammaråklagare Jennie Söderberg har man nu tagit Google till hjälp för att spåra IP-adresserna.
 

 

Skrivet av Lennart on October 9, 2009

Den amerikanska tokhögerns Obama-hat blir USA-hat.







Den amerikanska hathögern brukar alltid vara den mest sjukligt supernationalistiska av alla konstiga amerikanska politiska grupperingar.