Sidor

onsdag 20 maj 2009

Av: Nisha Besara Chefredaktör Dagens Arena


Går smicker hem?

Barack Obama och Benjamin Netanyahu är båda nya på sina jobb. Det är också den enda likheten mellan dem som politiska ledare. De har olika stilar och olika planer för hur vägen till fred i Mellanöstern ser ut. Skillnaderna blev tydliga när de möttes i Washington tidigare i veckan - även om de förstås var måna om att ge sken av enighet.

Medan Obama ville fokusera på hur få till en tvåstatslösning i Mellanöstern, var Netanyahu mer intresserad av att prata om hotet mot Israel från grannlandet Iran. Enligt en Mellanöstern-expert, som New York Times har talat med, lyckades Netanyahu med sin plan att få Obama att prata mer om Iran än om tvåstatslösningen. Det heter att president "Yes We Can" hade möte med premiärminister "No You Won't".

http://www.dagensarena.se/text/2009/05/gar-smicker-hem

Av: Håkan Bergström



Faouzie vill dö nära sina kära


OMGIVEN AV SINA NÄRMASTE. I Falkenberg har hon alla sina närmaste, barn, barnbarn och barnbarnsbarn. De ställer sig alla frågan när de samlats i trädgården hos Faouzie Khoury: Varför ska en döende kvinna skickas tillbaka till Libanon?

Fotograf: Jonas Arneson
Faouzie Khoury är svårt sjuk, döende av en tumör i lungorna. I Falkenberg har hon sina nära och kära, men myndigheterna vill skicka henne tillbaka till Libanon. – Jag vill dö här, säger Faouzie och slår ut med handen mot barn och barnbarn som samlats i villaträdgården.

http://hn.se/nyheter/falkenberg/1.472406


Av: Fredrik Nyberg

Granskningen gällde bara några konserter


Den externa revisor som utrett turerna kring flera Rotary-arrangemang där kultur- och fritidsförvaltningen varit inblandad, hade inget uppdrag att granska bokföringen.

http://hn.se/nyheter/varberg/1.472573