Sidor

lördag 2 maj 2009

Av: Kassem Hamadé


Esayas Isak : "Kampanjen är Dawits livlina"


Humorgalan på TV4 i går var en del av Unicef-kampanjen "För varenda unge", som också var en reportageserie i Expressen och en specialtryckt bilaga. Vid Expressens bord fanns bland andra Esyas Isaak bror till Dawit Isaak, vars tre barn efter snart åtta år fortfarande väntar hemma i Göteborg på en pappa som fängslats utan rättegång i Eritrea. Under galan anmälde sig 27 000 nya världsföräldrar. Dawit Isaaks bror, Esayas är övertygad om att kampanjen har nått sitt syfte.
Efter flera månaders intensiv rapportering om situationen i Eritrea är han nu säker på att regimen i Asmara vet att omvärldens fokus ligger på frågan om mänskliga rättigheter och demokrati i landet.
Och de 200 000 namnunderskrifter som samlats in under de fyra dagstidningarnas gemensamma kampanj sätter press på regimen att inte skada hans bror.

http://www.expressen.se/Nyheter/freedawit/1.1553892/esayas-isak-kampanjen-ar-dawits-livlina



Jan Helin, chefredaktör Aftonbladet Kalle Jungkvist, chefredaktör Aftonbladet.se Thorbjörn Larsson, chefredaktör Dagens Nyheter Thomas Mattsson, chefr


Uppropet


Dawit Isaak har i dag varit fängslad i 2 742 dagar. Utan åtal och utan dom.
Dawit Isaak är en journalist och svensk medborgare som sitter fängslad i Eritrea. Hans brott? Dawit Isaak skrev och publicerade artiklar om behovet av demokrati och frihet i Eritrea i tidningen Setit.

http://www.gt.se/Nyheter/freedawit/1.1512752/uppropet

Ordet är fritt

Svar till signaturen "Civis sum", HN 30 april.

Insändarskribenten blandar ihop äpplen och päron.
Varför HN skickar en räkning till kultur- och fritidschefen Mircea Nitescu för nämnda annonskostnad har varken Jochum Bernéus eller jag någon som helst aning om.
Vi har överhuvudtaget inte med den saken att göra.
Den frågan får insändarskribenten ta med Mircea Nitescu, Hallands Nyheter eller Rotarys styrelse.
SVEN ANDERSSON (M)
Styrelseordförande i Varberg Event.

Fotnot: HN:s annonsavdelning meddelar att de skickar räkningen till den adress som beställaren önskar.
INSÄNDARRED

Av: Fredrik Larsson

Kommunen får betala skadestånd till SKTF


Varbergs kommun betalar ut ett skadestånd på sammanlagt 60 000 kronor för brott mot medbestämmandelagen. Därmed gick de med på kravet från fackförbundet SKTF.

Omorganisationen inom kultur- och fritidsförvaltningen och tillsättningen av enhetschefer gjordes utan förhandlingar med facket.

Det fick SKTF att begära ett skadestånd som man nu fick igenom.

http://hn.se/nyheter/varberg/1.454919

Skrivet av Lennart on May 2, 2009


Inte längre Nor Cal mot So Cal, Kalifornien förändras


Kalifornien, framtidslandet, solskensstaten är geografiskt sett lika stort som hela Sverige med en befolkning på omkring 37 miljoner, säkert 40 miljoner om man räknar in de papperslösa.

http://www.usablogg.org/2009/05/02/inte-langre-nor-cal-mot-so-cal-kalifornien-forandras/