Sidor

måndag 26 oktober 2009

Publicerat av Camilla Wagner

Sopa rent framför egen trapp först

I en debattartikel idag uttalar sig Nyamko Sabuni, Anders Borg och Cecilia Malmström om vikten av ett jämställt EU. Det är för tillväxtens skull de tre ministrarna höjer rösten.
Det är förstås bra. Jag håller med om att jämställdhet är bra för tillväxten. Det säger sig liksom själv. Ju fler som arbetar, tjänar pengar och kan konsumera, desto högre tillväxt.

 

Alkohol

Där spriten går in ...

Vi konsumerar alltmer alkohol vilket får konsekvenser inte bara för dem som dricker för mycket. Regeringen bör slå vakt om den restriktiva alkoholpolitiken.

http://www.dn.se/opinion/huvudledare/dar-spriten-gar-in--1.982186 

Till sist så vill jag säga att det var skönt att se att till och med liberala DN kan se negativt på lättillgänglig och billig alkohol! Det brukar snarare vara tvärtom.

http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.12682956

Av: Björn Elmbrant Redaktionsmedlem Dagens Arena

Åter hemlighetsmakeri
Nyligen skickade regeringen en remiss till lagrådet om att införa sekretess och tystnadsplikt på vilka som söker statliga cheftjänster. Det är den slutliga spiken i kistan på de förhoppningar som fanns före valet 2006 om en annorlunda, öppnare och mindre politiserad statlig utnämningspolitik.


Av: Andreas Gustavsson








Björn Elmbrant


”Hotet finns kvar”


Han ogillar bonus. Men blir frustrerad när krisen skylls på bara giriga direktörer. Björn Elmbrant ser istället ett sjukt system som måste kureras innan det är för sent.
– En möjlighet är ett ekonomiskt säkerhetsråd i FN:s regi.

http://www.etc.se/24063/-hotet-finns-kvar-/