Sidor

onsdag 23 september 2009

Skrivet av Anders Utbult


September 23, 2009 - Sverige ska expandera vapenförsäljningen


 
NOTIS. Samtidigt som höstbudgeten släpptes passade Alliansregeringen på att smyga in lanseringen av en ny myndighet, med arbetsnamnet "Exportstödsmyndigheten", som ska rikta in sig på att öka försäljningen av vapen till utlandet, vars enda separata omnämnade av regeringen tycks ha kommit via en passus från försvarsminister Sten Tolgfors (m) blogg.
 

Av: Per Wirtén Redaktionsmedlem Dagens Arena

Nattmörk höger är här

Dokumentärfilmen Videocracy är en skrämmande upplevelse där alla skrattar åt hur sexistisk teveunderhållning har vävts samman med politisk maktutövning i Italien. När jag såg den på premiären tidigare i höstas kändes Berlusconi mycket avlägsen.
Förra veckan började TV3 sända en helt annan dokumentär: Svenska Hollywoodfruar. När jag vaknade på morgonen efter denna omskakande upplevelse om tre rika kvinnor i svårt utanförskap - arbetslösa och bidragsberoende - hade en av dem, Anna Anka, redan erövrat svensk offentlighet. Plötsligt kändes Berlusconiland mycket nära.



Ordet är fritt

Tyck till om HN. Tänk så tråkig, intetsägande och förutsägbar en ledarsida kan bli! Aldrig ett spår av kritik mot "makten" längre. Undantag är Apel, förstås!
Och så höjer man prenumerationspriset igen!
FD (?) PRENUMERANT