Sidor

lördag 10 april 2010

ARBETARKONST: På spaning efter arbetarkonsten 53

ARBETARKONST: På spaning efter arbetarkonsten 53

Av: Martin Erlandsson

Roy Andersson nervös inför Leninpriset


Filmaren Roy Andersson är lite skärrad inför dagens utdelning av Leninpriset i Varberg. Men inte för att förknippas med Lenin. – Nej, jag försvarar den ryska revolutionen fram till Lenins död 1924.

http://hn.se/kulturnoje/1.786529-roy-andersson-nervos-infor-leninpriset

Lyckad nedfrysning av herr Moro (bok) - Wikipedia

Lyckad nedfrysning av herr Moro (bok) - Wikipedia

Av: Hillevi Larsson Riksdagsledamot (S)

Befria Västsahara!

Situationen för civilbefolkningen i det ockuperade Västsahara blir allt värre. Samtidigt fortsätter svenska fiskebåtar att fiska vid Västafrikas kust i strid mot folkrätten. Sverige, liksom övriga omvärlden, måste agera för ett fritt Västsahara innan katastrofen är ett faktum, skriver riksdagsledamoten Hillevi Larsson (S).

http://www.etc.se/29199/befria-vaestsahara/ 

Av: Lars Linder

Andreas Ekström: ”Google-koden”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Google-goggles”. Reklam för Google finns överallt – även på musikfestivaler i Kina.

I filmen ”Minority report” kollar Tom Cruise och hans agenter upp alla misstänkta med hjälp av magiska gester över stora, genomskinliga bildskärmar, eller får operativa uppgifter om dem direktprojicerade på insidan av glasögonen.

Det är framtiden. Och den är i stort sett redan här, läser jag i senaste numret av tidskriften Forskning och Framsteg (3/10). Forskarna kallar det ”förstärkt verklighet”, augmented reality, och all grundteknik finns redan som embryon i olika datorprogram och mobil-
applikationer.

Snart kan man på ögonblicket få reda på inte bara vem som ritat huset man just står vid, utan också vilka lägenheter som finns lediga i det och vad de kostar. På visningen kan man via ansiktsigenkänning i mobilen få fram namn och personnummer på konkurrerande spekulanter och vad de har på banken och därför kan tänkas ha råd med att bjuda.

Resumé: Roy Andersson får Lenin-priset

Resumé: Roy Andersson får Lenin-priset

Roy Andersson | Vår tids rädsla för allvar

Roy Andersson | Vår tids rädsla för allvar